Gönüllü Turizm Elçileri Sahaya İniyor

absmiddle Yazdır   -A | A+ 06.07.2015
Fatih Belediyesi'nin hayata geçirdiği "GönüllüTurizm Elçileri Pröjesi kapsamında, İngilizce, Arapça, Almanca, Farsça, Korece ve Rusça bilen 432 öğrenci, Tarihi Yarımada'da hem turiste yardımcı olacak hem de ülkenin tanıtımına katkı sağlayacak.

Fatih Belediyesi'nin bu yıl 6. kez düzenlediği Gönüllü Turizm Elçileri Projesi'ne 14-28 yaş arasında bin 240 öğrenci başvurdu. Yazılı ve sözlü sınavı başarıyla geçen 432 öğrenci, "gönüllü turizm elçisi" olmaya hak kazandı.

Bölgenin tarihi ile ilgili ders aldılar.

Fatih Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Gönüllü Turizm Elçileri Projesi" kapsamında, İngilizce, Arapça, Almanca, Farsça, Korece ve Rusça bilen 432 öğrenci, Tarihi Yanmada'da hem turistlere yardımcı olacak hem de ülkenin tanıtımına katkı sağlayacak. Fatih Belediyesi'nin bu yıl 6. kez düzenlediği Gönüllü Turizm Elçileri Projesi'ne 14-28 yaş arasında bin 240 öğrenci başvurdu.

Yazılı ve sözlü sınavı başarıyla geçen 432 öğrenci, "gönüllü turizm elçisi" olmaya hak kazandı. Bölgenin tarihi ile ilgili ders aldılar. Başarılı olan gençlere Tarihi Yarımada'da tarihçiler tarafından anıt eserler, tarih ve sanat konusunda eğitim verildi.

İngilizce, Arapça, Farsça, Almanca, Korece ve Rusça bilen öğrenciler, 9 Temmuz- 4 Eylül tarihleri arasında Tarihi Yarımada'da Sultanahmet, Ayasofya, Gülhane, Eminönü, Divanyolu ve Beyazıt'ta görev yapacak. Üzerinde "free information" yazılı tişört giyecek olan gençler, Yarımada'yı ziyarete gelen turistlere, karşılaştıkları sorunları çözmeleri konusunda yardımcı olacak.

Projeye katılan gençler, yabancı dillerinin yanı sıra, farklı kültürlerdeki insanlarla da iletişim kurarak kendilerini geliştirme imkanı bulacak. Projenin bitiminde, Fatih Belediyesi tarafından gençlere katılım sertifikası ile Müzekart verilecek.

Fatih Belediye Başkanı, İstanbul'un kalbi olan Fatih'in, turizm açısından önemli bir bölgeyi içerdiğini, Fatih'e 2014 yılında 10 milyonu aşkın turistin uğradığını hatırlatan Başkan, turizm zabıtası aracılığıyla gözlemledikleri turistlerin birçok problemle karşılaştığını gördüklerini ifade etti, Buradan yola çıkarak, 6 yıl önce turistlere yardımcı olabilecek, karşılaşabilecekleri olumsuzlukların önüne geçebilecek, bu olumsuzluk sonrasında turistleri gerek polis gerekse zabıta ile buluşturabilecek bir ekip oluşturmaya karar verdiklerini ve Gönüllü Turizm Elçileri Projesi'ni hayata geçirdiklerini anlatan Başkan, "Medeniyetimizi, kültürümüzü bilen ve bu misyon doğrultusunda hareket edebilecek, her yönüyle temsil kabiliyeti bulunan, dil bilen, misafirperverliğimizi de ön ptana koyacak olan gençlerden bir ekip oluşturma arzusu içindeydik. Bunu da başardığımıza inanıyorum, çünkü geri dönüşlere baktığımızda iyi bir netice aldığımızı görüyorum. Bu projeyle ilgili dünyanın her yerinden mailler geliyor" dedi.