Hekimoğlu Ali Paşa Parkı İftarı

absmiddle Yazdır   -A | A+ 10.07.2015
Fatih Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Hekimoğlu Ali Paşa Parkı’na kurulan iftar sofrasında 3 bin Fatihli, huzur içinde oruçlarını açtı.

İftar yemeği öncesi, Tasavvuf  Müziği’nin seçkin eserleri Emre Ermiş tarafından seslendirildi.

Ramazan’ın ilk gününden beri orucunu sokak iftarlarında Fatihliler’le açan Başkan da iftara katıldı. İftar öncesi alana gelen Başkan, masaları tek tek dolaşarak, iftara katılanlarla sohbet etti, vatandaşların isteklerini dinledi.

Başkan, yurt dışından üniversite eğitimi almak için İstanbul’a gelen öğrencilerinde katıldığı programda, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Çocuklarıyla birlikte iftar yemeğine katılan Fatihliler belediye başkanlarıyla fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı, dualar edildi.

Başkan, iftar sonrası yaptığı konuşmada, Ramazan ayının iyiliği, sevgiyi, merhameti, paylaşmayı ve bereketi arttırdığını belirterek, her akşam farklı mahallelerde kurulan iftar sofralarının bereketine ve önemine değindi.

Başkan ayrıca, ‘Bu sofralarımızı her akşam farklı bir mahallede kuruyoruz. Sokak iftarlarımızı bu yılda tüm Fatih’e yaydık. Bu akşam burada yaşadığımız mutluluğu her akşam yeniden yaşıyoruz. Bütün bunlardan dolayı çok şükrediyorum’ dedi.