6 Bin Fatihli Tarihi Çukurbostan’da Oruç Açtı

absmiddle Yazdır   -A | A+ 13.07.2015
Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede kurulan Fatih Belediyesi iftar sofraları, bu kez ilçenin en büyük nefes bahçesi ve yaşam alanı olan Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı’nda kuruldu.

Fatih Belediyesinin ev sahipliğinde, 24 bin metrekare alanda kurulan iftar sofrasında 6 bin Fatihli, su ve kuş sesleri altında oruç açtı. Vatandaşlar, iftardan saatler önce şehrin merkezinde adeta doğa harikası olan parktaki masalarda yerini aldı. İftar yemeği öncesi, Tasavvuf  Müziği’nin seçkin eserleri Emre Ermiş tarafından seslendirildi.

BAŞKAN: 6 BİN KİŞİLİK AİLEMİZLE ORUÇ AÇTIK

Ramazan’ın ilk gününden beri orucunu sokak iftarlarında Fatihliler’le açan Başkan da iftara katıldı. İftar öncesi alana gelen Başkan, masaları tek tek dolaşarak, iftara katılanlarla sohbet etti, vatandaşların isteklerini dinledi. Çocuklarıyla birlikte iftar yemeğine katılan Fatihliler belediye başkanlarıyla fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı, dualar edildi.

Başkan, iftar sonrası yaptığı konuşmada, Ramazan ayının iyiliği, sevgiyi, merhameti, paylaşmayı ve bereketi arttırdığını belirterek, her akşam farklı mahallelerde kurulan iftar sofralarının bereketine ve önemine değindi. İlk kez 2005 yılında, Fatih Belediyesi tarafından Yedikule Gençağa Caddesi’nin yayalaştırılması sırasında başlatılan sokak iftarlarının vazgeçilmez bir gelenek haline geldiğini söyleyen Başkan, “Bu akşam, burada 6 bin kişilik ailemizle birlikte orucumuzu açtık, dualarımızı yaptık. Aynı sofra etrafında, yemeğimizi, muhabbetimizi ve sevgimizi paylaşma imkanı bulduk. Bu sofralarımızı her akşam farklı bir mahallede kuruyoruz. Sokak iftarlarımızı bu yılda tüm Fatih’e yaydık. Bu akşam burada yaşadığımız mutluluğu her akşam yeniden yaşıyoruz. Bütün bunlardan dolayı çok şükrediyorum” dedi.

İftardan önce konuşan Başkan, “Biz Ramazan ayı başladı başlayalı, hemen hemen her akşam Fatih’in değişik bölgelerinde bizim dönemimizde yaptığımız meydanlarda ve parklarda Fatihlilerle bir arada oluyoruz. Fatih’in hanımefendileri ve beyefendileriyle ramazan orucunun iftarını yapıyoruz. Bugünde bizim en güzel projemiz dediğimiz Fındıkzade Çukurbostan’da hem de benim evimin hemen yanında siz değerli komşularımla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum’’ dedi.

BAŞKAN SREBRENİTSA KATLİAMINA VURGU YAPTI

Başbakanla birlikte Bosna’da olduğunu söyleyerek, “Bugün Srebrenitsa katliamının olduğu 8 BİN 332 Müslüman’ın vahşice katledildiği gündeydik. Neydi biliyor musunuz orda katledilen Müslümanların suçu? Sırf Müslüman oldukları için bir günde katledildiler. Bosna savaşında BM’nin güvenli alan dediği Srebrenitsa’ya sığınan Müslümanların elinden ilk önce silahlarını topladılar sonra Hollandalı askerler orayı terk etti. Bizim Müslüman kardeşlerimizi vahşi Sırplara bıraktılar. 20 yıl önce gerçekleştirilen bu katliamı biz bugün bu Ramazan iftarımızda lanetliyoruz. Orda şehit düşen çoğu kadın ve çocukları rahmetle yad ediyorum’’ dedi.