Daha Temiz Bir Çevre İçin Daha Temiz Konteynerler

absmiddle Yazdır   -A | A+ 15.03.2016
Fatih Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Çöp konteynerlerinin daha hijyenik koşullar sağlaması adına sisteme yeni kazandırılan Mobil Yıkama Aracı ile Fatih’teki konteynerler artık daha temiz olacak.

Fatih Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermeye başlayan Mobil Yıkama Aracı ile gün içerisinde Fatih’teki konteynerler yıkanıyor.Araca monte edilmiş olan bir adet yüksek basınçlı jetting makinesi ile hem yüksek basınç hem de yıkama suyunun 85 dereceye sıcaklığa kadar ulaşması neticesinde konteynerlerde, atıklardan bulaşan bakteri ve mikroorganizmaların uzaklaştırılması sağlanıyor.Ayrıca aşırı derecede kirlenmiş ve yağlanmış olan konteynerler, köpük makinesi ile köpürtülüp sonra da basınçlı sıcak suyla yıkanıyor.Ayrıca, konteynerler yıkandıktan sonra görüntü kirliliğine mahal vermemek için konteynerin mevcut bulunduğu zemin de yıkanıp dezenfekte ediliyor.