İftar Sofrası Büyük Saray Meydanı’nda kuruldu

absmiddle Yazdır   -A | A+ 10.06.2016
Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede kurulan Fatih Belediyesi iftar sofraları, bu kez Şehremini’de; Büyük Saray Meydanı’nda havuz başında kuruldu.

Fatih Belediye Başkanı ev sahipliğinde, büyük Saray Meydanı’nın da kurulan iftar sofrasında 3 bin Fatihli, su ve kuş sesleri altında oruç açtı.

İftar yemeği öncesi, Tasavvuf  Müziği’nin seçkin eserleri Emre Ermiş tarafından seslendirildi.

Hemen hemen hergün iftarlarını Fatihlilerle açan Başkan de büyük Saray Meydanı’ndaki iftara katıldı. İftar öncesi alana gelen, masaları tek tek dolaşarak, iftara katılanlarla sohbet etti, vatandaşların isteklerini dinledi. Çocuklarıyla birlikte iftar yemeğine katılan Fatihliler belediye başkanlarıyla fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı, dualar edildi.

Başkan, iftar sonrası yaptığı konuşmada, Ramazan ayının iyiliği, sevgiyi, merhameti, paylaşmayı ve bereketi arttırdığını belirterek, her akşam farklı mahallelerde kurulan iftar sofralarının bereketine ve önemine değindi.

Başkan ayrıca, ‘Bu sofralarımızı her akşam farklı bir mahallede kuruyoruz. Sokak iftarlarımızı bu yılda tüm Fatih’e yaydık. Bu akşam burada yaşadığımız mutluluğu her akşam yeniden yaşıyoruz. Bütün bunlardan dolayı çok şükrediyorum’ dedi.