Köprü Üstünde Balık Tutma Yarışması

absmiddle Yazdır   -A | A+ 25.09.2016
Fatih Belediyesi tarafından bu yıl 12.si düzenlenen 'Tarihi Yarımada Fatih Balık Festivali' kapsamında bugün olta ile balık tutma yarışı düzenlendi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe katılan Fatih Belediye Başkanı da balık tuttu. Balık ekmek dağıtımının yapıldığı festivalde balık tutma yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi.

Galata Köprüsünde gerçekleştirilen olta ile balık tutma yarışına, Fatih Belediye Başkanı 'nın yanı sıra yüzlerce vatandaş ve yarışmacı katıldı. Başkan, balık festivalinin onikincisini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Köprü üzerinde balık tutmayı ise dördüncü kez gerçekleştiriyoruz. Daha önceki yıllarda da Samatya'da yapıyorduk.  Şimdi Kumkapı'da ve Haliç'te olmak üzere bu çevrede balığın farkına varılsın denizin ve deniz kültürümüzün farkına varılsın, bunların farkına varılması için bu tür etkinlikleri yapıyoruz. Her yıl daha çok ilgi görüyor. Hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum" dedi.

Balık festivalinin ikinci gününde balık tutma yarışında birinci olan İsmail Küçükosmanoğlu 3 kg 384 gr,  ikinci olan Temel İlam 3 kg 290 gr, üçüncü olan Osman Sağlam 3 kg 90 gr ile dereceye girip ödüllerin sahipleri oldular.

Dereceye girenler kupalarını Fatih Belediye Başkanı 'nın elinden aldılar.

Ayrıca Fatih Belediyesi yarışmacılara saat hediye etti. Balık tutma yarışı ve balık ekmek dağıtımıyla vatandaşlar Galata Köprüsü üzerinde unutulmaz bir gün geçirdi.