Atlı Binicilik Eğitimleri Devam Ediyor

absmiddle Yazdır   -A | A+ 03.10.2016
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ile Fatih Belediyesi Engelliler Birimi, engelliler için etkili rehabilitasyon yöntemlerinden biri olan atla binicilik hizmetini bu yıl da Fatihli engellilere sunmaya devam ediyor.

4 – 15 yaşları arasındaki engelli çocuklara sunulan atla binicilik; çocukların, konsantrasyonlarını, duruş, denge ve kas yapılarını geliştiren bir terapi yöntemi. Başvuran engelli çocuklar öncelikle İSEM, Fatih Otizm Merkezi ve Fatih Belediyesi Engelliler Birimi yetkilileri ile uzman psikoloğun içinde bulunduğu komisyon tarafından değerlendirmeye alınıyor. Gereken durumda doktor onayı da alındıktan sonra atlı binicilik programına başlanıyor. Eğitmenler tarafından en az altı hafta, haftada iki gün olmak üzere atlı binicilik eğitimleri devam ediyor. Eğitimlerle engelli çocuğun duyusal ve psikomotor beceriler kazanarak, geliştirmesi sağlanıyor. 2016 yılında 28 Fatihli engelli çocuk bu hizmetten faydalandı. Her geçen yıl artan bir ilgiyle devam eden atlı binicilik terapilerinden hizmet alan çocuklar ve aileleri hizmetten oldukça memnun.