Fatih’te Her Okulda Bir Orkestra

absmiddle Yazdır   -A | A+ 20.12.2016
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in hayallerinden biri olan ‘Her Okula Bir Orkestra’ projesi ilçedeki okullarda hızla hayata geçiyor.

İsteyen her öğrencinin eğitim alabildiği proje ile geleceğin müzisyenleri yetişiyor. Proje Sulukule Sanat Akademisi koordinasyonluğunda gerçekleştiriliyor.

Orkestrası Olan Okullar

Tarık Us Ortaokulu, Cibali Ortaokulu, Vedide Baha Pars Ortaokulu, Yedikule Anadolu Lisesi, Pertevniyal Lisesi, Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Anadolu Lisesi, Gelenbevi Anadolu Lisesi, Vefa Lisesi, İbrahim Alaaddin Gövsa Ortaokulu, Davutpaşa Anadolu Lisesi ve Çemberlitaş Anadolu Lisesi’nde eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Bu okullarda klasik Batı müziği eğitimi veriliyor. Eğitim verilen enstrümanlar içerisinde Keman, Viyola, Çello, Trombon, Korno, Trompet, Fagot, Flüt, Klarnet ve Obua bulunuyor.

7 Okul 2017 Yılı İçerisinde Hizmete Başlayacak

Mehmet Akif Ortaokulu, Tevfik Kut Ortaokulu, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Mektebim Ortaokulu, Özel Sultan Fatih Ortaokulu, Özel Bezciyan Ermeni Ortaokulu da 2017 yılı itibariyle müzik eğitimleri başlayacak olan okullar.  Bu okullarda okulların isteğine göre Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf Müziği eğitimleri gerçekleştirilecek. Eğitimler içerisinde Ud, Koltuk Davulu, Bendir, Kanun, Klasik Kemençe, Bağlama ve Ney bulunuyor. Her okulun enstrümanları öğrencilere Fatih Belediyesi tarafından verilirken, eğitimi verecek usta ve uzman öğreticiler de Fatih Belediyesi tarafından karşılanıyor. Her okula, ilgili okulun müzik öğretmeninin solfej dersi yapması için bir piyano veriliyor.