Çevre Eğitim Ve Bilinçlendirme Çalışmalarımız Devam Ediyor

absmiddle Yazdır   -A | A+ 23.02.2017
Fatih Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Fatihli öğrencilere küçük yaşlarda çevre bilincini oluşturmak ve geri dönüşebilir atıkların kaynağında ayrı toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılmasının önemi konusunda eğitim seminerleri veriliyor.

Fatih Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çöplerin kaynağında ayrıştırılarak toplanması ve geri dönüşüme kazandırılmasının önemi konularında öğrencileri bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ilçedeki ilk ve ortaokullarda eğitim seminerleri düzenleniyor. 2016 – 2017 eğitim ve öğretim döneminde toplam 34 okulda seminer verilmesi planlanıyor. Program kapsamında bir de ödüllü geri dönüşüm yarışması düzenleniyor. Yarışma sonunda en fazla geri dönüşebilen atık toplayan 3 eğitim kurumu dizüstü bilgisayar ile ödüllendiriliyor. Ayrıca başarılı olan okullara toplam 64 adet bisiklet hediye edilecek.

KONUT VE İŞ YERLERİNE YÖNELİK GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

Fatih Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, bildirim çalışmalarıyla da konut ve işyerlerine mavi poşet, broşür ve magnet dağıtarak ambalaj atıklarının evlerden de düzenli olarak toplanmasını sağlıyor. Bildirim yapılan bölgelerde atıkların toplanma günü ve saatleri belirlenerek haftanın belli gün ve saatlerinde atıklar evlerden toplanıyor. Bildirim çalışmaları kapsamında ilk olarak Yedikule Mahallesi’nde toplam 5000 konuta kapıda bilgilendirme çalışması yapıldı. Ayrıca yine Yedikule Mahallesi’nde 15 ayrı noktaya afiş asılarak, vatandaşlar geri dönüşüm konusunda bilgilendirildi.