Çınar Ağaçlarının Budanamaması Hakkında Bilgilendirme

Kasım ayı itibariyle ekiplerimizce alınan budama taleplerinde tespit edilen ağacın çınar ağacı olması durumunda ilgili yazı gereği bir çalışma yapılmayacaktır.

İstanbul Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik ekiplerince yapılan sürvey çalışmaları sonucunda ilimizde belirli alanlarda bulunan çınar ağaçlarında çınar kanseri (Ceratocytis platani) hastalığı tespit edildiği belirtilerek Bu hastalığın bulaşmaması ve yayılmaması için kontrol altına almak üzere çınar ağaçlarında 3 (üç) yıl süreyle budama yapılmaması belirtilmiştir.

İlçemizde ciddi tehlike arz eden durumlar ilgili yazının hususları gözetilerek teknik ekiplerimizce değerlendirilecektir.

Vatandaşlarımızın hassasiyetini bekliyor ve bu durumu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Fatih Belediye Başkanlığı-Park ve Bahçeler Müdürlüğü