Bollywood Starı Aamir Khan Sulukule Korosuna Şeflik Yaptı

absmiddle Yazdır   -A | A+ 30.11.2017
Hint sinemasının dünyaca ünlü oyuncu, yönetmen ve yapımcısı Aamir Khan, Sulukule Sanat Akademisi korosuna şeflik yaptı. Koroyu oluşturan öğrenciler ünlü Hint filmi "Awara Hoon"un melodisini çaldığı anlarda Khan şaşkınlığını gizleyemedi.

Fatih Belediyesi Sulukule Sanat Akademisi Hint sinemasının dünyaca ünlü oyuncu, yönetmen ve yapımcısı Aamir Khan’nı misafir etti. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Aamir Khan’a Sulukule Sanat Akademisi’ni gezdirip eğitimler hakkında bilgi verdi. Hayranlarının bir an olsun peşini bırakmadığı ünlü yıldızın bir hayranı kitabını imzalatıp, hatıra fotoğrafı çektirdi. Sulukule Sanat Akademisi korosunun dersine giren Khan, koroya da şeflik yaptı. Koroyu oluşturan öğrenciler ünlü Hint filmi "Awara Hoon"un şarkısını çaldığında Khan şaşkınlığını gizleyemedi.

Sınıfları gezerken tahtaya hatıra yazısı yazan Aamir Khan, ‘‘Ne kadar muhteşem bir yer. Gördüğüm için çok mutlu oldum.  Çocuklara en iyi dileklerimi sunuyorum’ diye yazarak imzasını attı. Ardından sinema eğitimi dersine girip ilk dersi verdi. Derste kendi hayatındaki tecrübeleri ve sinema hakkında bilinmesi gereken incelikleri öğrenciler ile paylaştı. Sulukule Sanat Akademisi öğrencileri Aamir Khan’a kara kalem ile çizdikleri resmini hediye etti. Khan hayranlarından birisinin telefonunu alarak hayranıyla selfie yaptı.

KEŞKE BENİM ŞEHRİMDE DE BÖYLE SANATSAL ÇALIŞMALAR OLSA

Dünyaca ünlü sanatçı Khan’a ev sahipliği yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sulukule Sanat Akademisi’ni bir hayalden yola çıkarak inşa ettiklerini belirterek burada yetişen yeni nesil sanatın ve müziğin içinde olacak. Onun bir örneğini Awara Hoon parçasını çok kısa bir sürede öğrenip, burada çalarak gösterdiler. Başkan Demir, Sukulule Sanat Akademisi haricinde her okulda bir orkestra oluşturuyoruz. Fatih’te yaklaşık 6 bin öğrenci bu şekilde müzik eğitimi alıyor’’ dedi. Hint sinemasının dünyaca ünlü oyuncu, yönetmen ve yapımcısı Aamir Khan, “Böyle bir okula sahip olduğunuzu görmek beni çok etkiledi. Benim şehrim Mumbai’de müzik ve sanata karşı oldukça fazla ilgi ve alaka var ama buradaki gibi bir çalışma yok. Keşke benim şehrimde de böyle sanatsal çalışmalar olsa. Diğer sanat dalları gibi sinema insanlar ile iletişim içerisinde olduğumuz bir sanat dalıdır. İnsanlara bir hikâye anlatıyorsunuz, sinema ile anlattığınız hikâye içerisinde bütün sanat dalları bulunuyor. İyi bir hikâye anlatabilmeniz için diğer bütün sanat dallarından haberdar olmanız gerekiyor.  Bu akademi de bunu en iyi şekilde sunuyor” şeklinde konuştu.