Park ve Yeşil Alanlar Kışa Hazır

absmiddle Yazdır   -A | A+ 16.02.2018
Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, mevsim özelliklerine bağlı olarak soğuyan hava koşulları ile park, yeşil alanlar ile cadde ve sokaklarda kış ilaçlamaları ve bakım çalışmaları yapılıyor.

Bitkilerin büyüme hızındaki yavaşlama ve uyku halleri gözetilerek ilçe genelinde yer alan ağaç, ağaççık ve çalı gruplarının kalitesini, büyüme hızını, ömrünü, estetiğini ve hastalıklara karşı direncini arttırmak amacıyla gençleştirme budamaları yapılıyor. Kurumuş ve sağlıksız olduğu tespit edilen bitki türleri alandan uzaklaştırılarak, bitki kökleri toprak ile kapanıyor ve kış ilaçlamaları gibi bakım faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Çim alanlarındaki sorunlu bölgelerde ara ekim yapılıyor. Olumsuz iklim koşullarından etkilenerek kuruyan yazlık mevsimliklerin yerini kışlık mevsimlik çiçekler alıyor. Birbirinden farklı renk ve formlardaki çiçekler ile yapılan desenler park ve yeşil alanlarımızda hoş görüntüler sağlıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalarda kış aylarının gelmesi ile parklarda menekşe, lale, sümbül, nergis türleri dikimi gerçekleştiriliyor. İlçedeki süs havuzlarının temizlik ve bakımları da müdürlük ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde periyodik olarak yapılıyor. Özveri ile yapılan bakım ve onarım çalışmaları kapsamında kışa hazırlanan park ve yeşil alanlar, vatandaşların her mevsimin farklı güzellikleri ile hoşça vakit geçirebilecekleri nefes bahçeleri olarak hizmet veriyor.