Huzur ve Güven İçin Mobil Ekip İş Başında

absmiddle Yazdır   -A | A+ 10.12.2018
Fatih Kaymakamlığı ve Fatih Belediyesi tarafından oluşturulan Mobil Park Ekibi, Fatihlilerin park ve yeşil alanlarda huzur ve güven içerisinde vakit geçirebilmesi için denetim ve kontroller yapıyor.

Fatih Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan, Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin destek verdiği Mobil Park Ekibi ailelerin ve çocukların parklarda rahatça vakit geçirmeleri ve güvenli bir ortamın oluşturulması için park ve yeşil alanları denetliyor. İlçe genelindeki 130 park ve 110 yeşil alanda 12.00 – 24.00 saatleri arasında denetim ve kontroller gerçekleştiren ekip, çevreyi rahatsız eden ve kirleten, alkollü içecek tüketen, dilencilik yapan kişilerin ve evsiz şahısların barınmasının engellenmesine yönelik çalışmalar yürütüyor.

Şüpheli Kişiler Park ve Yeşil Alanlardan Uzaklaştırılıyor

Mobil Park Ekibi, 2018 yılı içerisinde denetlediği parklarda şüpheli gördüğü 5 bin 872 şahsa Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı. Bu şahıslardan 84 kişinin uyuşturucu satıcısı veya uyuşturucu bağımlısı, 124 şahsın ise cinsel taciz, hırsızlık, kesici alet ve ruhsatsız silah taşıyan şüpheli oldukları tespit edilerek adli işlem yapılmak üzere en yakın Polis Karakoluna teslim edildi. 840 şahsa ise 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’na istinaden idari para cezası uygulanarak park ve yeşil alanlardan uzaklaştırıldı. Fatih halkının huzur ve güvenle yeşil alanlardan istifade edebilmesi için denetimler devam edecek.