Fatih 7/ 24 Denetleniyor

absmiddle Yazdır   -A | A+ 02.03.2012
Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Umuma Açık İşyerlerini sürekli denetleyerek halkın sağlıklı ve kaliteli ürün ile hizmet alması için çalışıyor

Zabıta ekipleri belirli aralıklarla eğlence mekânları başta olmak üzere ilçe genelindeki umuma açık ve gıda üretim yerlerini hijyen, ruhsat ve uygunluğu konularında denetime tabi tutuyor. Ruhsat kontrollerinin yanı sıra sıhhi denetimlerinde yapıldığı iş yerlerinde olumsuz koşullarda hizmet veren işyerleriyle ilgili tutanak tutulup yasal işlemler başlatılıyor. Eğlence yerlerinde yüksek ses sınırı ve fiyat tarife kontrolleri de yapılırken sigara yasağına uyulup uyulmadığı da denetleniyor.

Zabıta ekipleri kendi denetimlerinin yanı sıra vatandaşlardan gelen şikâyetlere de anında müdahale ediyor. Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Denetim ve Gece Denetim ekipleri 2011 yılı içerisinde 8.128 denetim gerçekleştirdi. Fatih Belediyesi Zabıta Müdürü Nurhan Demir’in ifadesine göre; Dünya’nın en önemli şehir merkezlerinden biri olan Fatih’te ekipler, vatandaşların ve turistlerin sağlığı ve güvenliği için denetimlerini sürdürmeye devam edecekler.