2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının öğrencilerimize, ebeveynlere ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dilerim.

Fatih Belediye Başkanı - Mustafa DEMİR

Fatih Belediye Başkanı  Mustafa DEMİR

Silivrikapı Buz Pateni Salonu Hizmete Girdi...

absmiddle Yazdır   -A | A+
Fatih Silivrikapı'da 24 yıl önce yüzme havuzu, daha sonra da buz pateni pisti olarak planlanan ve trilyonlarca lira harcanan tesis, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in girişimiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırıldı.

Fatih Belediyesi tarafından 24 sene önce yüzme havuzu yapımı için ihaleye çıkartılan ve sonrasında buz pateni pistine döndürülen Silivrikapı Spor Komplesi’ndeki yıllar süren belirsizlik Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in girişimi ile sona erdi.

Fatih Belediyesi tarafından 1986 yılında Silivrikapı’da yüzme havuzu olarak temeli atılan tesis, yapımı bitirilemeyince, 1995 yılında protokolle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Buz pateni pistine çevrilmesine karar verilen tesis, uluslararası buz pateni pistlerinin ölçülerine uydurulması amacıyla genişletildi. Tekrar ihaleye çıkan tesisin yapımı yine tamamlanamadı. Hatta binanın güçlendirilmesi ya da yeniden inşa edilmesi gerektiği belirtilirken, çatısının da 1998 Deprem Yönetmeliği’nde öngörülen güvenliği sağlamadığı ortaya çıktı. Yıllar süren aksilikler sonucunda tesis bir türlü yapılamadı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü de imkânlarının yetersizliğini gerekçe göstererek inşaat çalışmalarını durdurdu.

2004 yerel seçimlerinde göreve seçilen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapımı yılan hikâyesine dönen bu tesisin tamamlanması için yoğun girişimlerde bulundu. Fatih Belediyesi’nin meclis kararı ile tesisin tahsisi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden geri alındı ve yapımının tamamlanabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de tesisin projesinde gerekli düzenlemeleri yaparak inşaatına başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde aynı alanda buz pateni pisti, yüzme havuzu ve sosyal tesislerin de bulunacağı bir Spor Kompleksi yapımı için çalışmalara başladı.

Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne binanın statik durumunu inceletti. Çatının yeniden yapılmasına ve bina cephelerinin güçlendirilmesi gerektiği raporu üzerine çalışmalara başlandı. İnşaatı sona eren Buz Pateni Pisti hizmete girerek vatandaşların kullanımına sunuldu.