Yapılan son anketlere göre Fatih’te yaşamaktan mutluluk duyanların oranı yüzde 85. Teveccühünüz için siz değerli Fatihliler’e teşekkür ediyor, güveninize layık olmak için çalışmaya devam ediyoruz.

Fatih Belediye Başkanı - Mustafa DEMİR

Fatih Belediye Başkanı  Mustafa DEMİR

Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi Hizmete Girdi

absmiddle Yazdır   -A | A+

Yüzyıllar boyunca sanatın merkezi olmuş İlçemizin yeniden canlanması ve kültürün beşiği olan Fatihimizin sanata hizmet eden bir merkez olmasını sağlamak amacıyla Fatih Belediyesi olarak çok çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. İlçemizde bugün, ihtiyaca yanıt verebilecek kapasiteye sahip bir Kültür Merkezi bulunmamaktadır. Fatih Belediyesi olarak 2004 yılında başlattığımız çalışmayla, Fatih kültür Merkezi avan projesi 4 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 01.09.2004 tarih 99 sayılı kararı ile onaylanmıştr.

Uygulama projeleri tamamlanan Kültür Merkezimizin yapım ihalesi 2006 yılı Ocak ayı içinde gerçekleştirildi. Mart ayında sözleşmesi ve yer teslimi yapılan Merkezin inşaatına Mart ayı içinde başlandı. Akşemsettin Caddesi’nde inşaatı süren Kültür Merkezi çok amaçlı kullanıma uygun olarak tasarlandı. Kapalı otopark, cep sinemaları, nikah salonu, fuaye, restaurant Toplam 5600 m2’lik 2. ve 3. bodrum katlarının otopark, 1221 m2’lik 1.Bodrum katının cep, toplantı salonları ve çok amaçlı salonlardan oluşacak olan Fatih Kültür Merkezi’nin yapımı Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Fatih Belediyesi Nikah Salonu ve Kültür Merkezi, Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi adıyla 2009 senesinin başından itibaren hizmete girdi.