Yapılan son anketlere göre Fatih’te yaşamaktan mutluluk duyanların oranı yüzde 85. Teveccühünüz için siz değerli Fatihliler’e teşekkür ediyor, güveninize layık olmak için çalışmaya devam ediyoruz.

Fatih Belediye Başkanı - Mustafa DEMİR

Fatih Belediye Başkanı  Mustafa DEMİR

Sitemizin içeriklerini yakınlarınız ile paylaşabilirsiniz

Fatih'in Yeni Nikâh Sarayı: Çatladıkapı

absmiddle Yazdır   -A | A+ 07.08.2012
Çatladıkapı sahilinde yaklaşık 4000 m2'lik bir alanda yapılan Fatih Belediyesi Çatladıkapı Evlendirme Sarayı, 400 kişiye yakın bir misafir grubunu ağırlayacak büyüklükte inşa edilmiştir. Deniz tarafındaki bahçesinde kokteyl tarzı kutlamalar, açık havada nikah törenlerinin yapılabildiği evlendirme sarayı nikâh salonu, fuaye alanı, tebrik salonu, gelin odası, VIP salonu, nikah memuru odası, mağazalar, teknik bölümler, restoran, kafeterya ve özel toplantı salonu gibi bölümlerden oluşmaktadır

Çatladıkapı Evlendirme Sarayı, Fatihlilere kokteyl tarzı nikâh töreni yapabilme imkânı sunmaktadır. İDO deniz otobüsleri ve Kumkapı tren istasyonu ile de ulaşılabilen evlendirme sarayının ayrıca 2000 m²’lik, 125 araç kapasiteli otopark alanı da mevcuttur. Çevresiyle orantılı zarif mimarisi, bölgenin saray geleneğinin sürdürücüsü olarak konumlandırılmıştır.

Çatladıkapı Sosyal Tesisi

Çatladıkapı’da Nikâh Sarayı ile birlikte projelendirilen Fatih Belediyesi Çatladıkapı Sosyal Tesisi de tamamlanarak hizmete girdi. Fatih Belediyesi’nin Topkapı, Yedikule, Sultanahmet ve Cankurtaran’dan sonra 5. Sosyal tesisi olan ve denize sıfır olarak inşa edilen yapıda, 100’er kişilik iki, 200 kişilik bir teras restoran olmak üzere toplam üç restoran, 120 kişilik kapalı ve 300 kişilik açık teras kafeleri olmak üzere iki kafeterya bulunuyor.

Sosyal tesisin kapalı kafeteryasında tost, sandviç gibi yiyeceklerin yanı sıra İtalyan mutfağı lezzetleri servis edilirken; teras restoranda Türk ve Dünya mutfaklarından seçkin örnekler servis ediliyor. Kısa zamanda İstanbulluların gözdesi olması beklenen tesis, sabah sekizden itibaren hizmet vermeye başlıyor. Gece ve gündüz Marmara Denizi ile boğazın bütün doğal güzelliklerini yaşama fırsatı veren tesis, mekan ve hizmet kalitesinde Fatih Belediyesi için prestij bir çalışma, Fatih halkı için üstün bir sosyal hizmet birimi olmuştur.