Müdür: Çetin BAKŞİŞ

E-Mail: basinyayin@fatih.bel.tr
Tel: (212)453 1453 - (212)453 14 00
T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Akşemsettin Mahallesi (Hocaüveyz Mevkii) Adnan Menderes Vatan Bulvarı No:54 Fatih - İstanbul

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Belediye hizmetlerinde memnuniyeti arttırmak, İlçe halkı üzerinde güvenilir, beklentilerin karşılandığı güçlü bir belediye olgusunu oluşturmak, yönetime katılımı sağlamak, halkın farkındalığını artırmak, yerel yönetimleri ve yerel demokrasiyi güçlendirmek adına çözümler üretmektedir.

Ayrıca; yazılı ve görsel medyanın takibi, düzenlenen sosyal, kültürel ve teknik hizmetlerin tanıtımlarının çeşitli materyallerle yapılması, öneri ve şikayetlerin en kısa zamanda çözüme ulaştırılması, sosyal belediyeciliğin güçlendirilmesi amacıyla toplumun her katmanına ulaşacak projeler hazırlanması müdürlüğümüzün temel faaliyetleridir.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, kendi içindeki örgütsel yapısı aşağıda ifade edilmektedir.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve birimlerinin faaliyetleri incelendiğinde Müdürlük birimleri hizmetlerinin tamamen halka açık bir yapısı olduğu görülür. Sunulan hizmetlerin; Basın Yayın, Halka ilişkiler, Sosyal işleri kapsayan hizmetlerden oluştuğu görülür.

Bu bağlamda;

Vatandaşın 4982 Sayılı kanun gereği, kanunda yer alan istisnalar dışındaki her türlü bilgi veya belge bilgi edinme başvurularının kabul edildiği Bilgi Edinme, Başbakanlığın genelgesi doğrultusunda “Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)” , Bilgisayar teknolojisi ve yazılımı ile telefon alt yapısının imkanları birleştirilerek geliştirilmiş olan Fatih Belediyesi İletişim Merkezi (FABİM) bürolarımız müracaat edenlerin isteklerini, şikayetlerini en kısa zamanda çözüme ulaştırmaktadır.

Müdürlüğümüze bağlı Basın Danışmanlığı, esas itibariyle Fatih Belediyesi ve Belediye Başkanı Sn. Mustafa DEMİR ile medya arasındaki ilişkileri düzenlemektedir. Belediyemiz projeleri ve icraatlarla ilgili doğru bilgilerin kamuoyuna yayılmasını amaçlar. Kültür sanat etkinlikleri, proje çalışmaları, ilgili birimlerin gerekli basın hizmetleri ile CD kayıt ve fotoğraf çekimi, kamera çekimi, çekilen fotoğrafların çoğaltılması, ilgili müdürlüklere dağıtılması ve arşivlenmesi, belediyemiz projeleri tanıtım filmleri de Basın Danışmanlığımız tarafından yürütülen faaliyetlerdir.

Halkla İlişkiler Çalışmaları kapsamında Belediyemiz için kamuoyu oluşturulması, ilçe halkının haklarının savunulması, yaşadıkları mahalleye sahip çıkmaları, halkın düşüncesini alma ve halkı bilgilendirme sorunlarını paylaşmak amacıyla halk günleri, halk meclisi toplantıları, ev ziyaretleri, esnaf ve dernek ziyaretleri düzenlenmektedir. Halkın memnuniyetini, yaşadıkları bölgelerde yapılacak hizmetler hakkında görüşlerini almak için anket çalışmaları da yapılmaktadır.

Sosyal Faaliyetler çalışmaları kapsamında ilçemizde yaşayan halkımızın, sosyal yardım, kültürel faaliyet, Sportif aktiviteler, kadınlara yönelik aktiviteler ve engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için belediyemiz bünyesinde “ Yavuz Selim Yaşam Merkezi” adı altında ek hizmet birimimiz faaliyete geçmiştir. Bu merkez; sosyal işler, gençlik, spor, engelliler, kadın ve aile birimlerinden oluşmaktadır.

Çeşitli fuar, sunum, söyleşi, sempozyum, festival, şenlik vb. programların duyurusu, daveti ve alan süslemesi, organizasyonların takibi ve basılı malzemelerden oluşan hediyelerinde takibi Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır.

T.C. Fatih Belediye Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Hizmet Standartları Tablosu