Yapılan son anketlere göre Fatih’te yaşamaktan mutluluk duyanların oranı yüzde 85. Teveccühünüz için siz değerli Fatihliler’e teşekkür ediyor, güveninize layık olmak için çalışmaya devam ediyoruz.

Fatih Belediye Başkanı - Mustafa DEMİR

Fatih Belediye Başkanı  Mustafa DEMİR

Sitemizin içeriklerini yakınlarınız ile paylaşabilirsiniz

Hadım Hasan Paşa Medresesi

absmiddle Yazdır   -A | A+
Alemdar Mahallesi, 35 ada 9-10 parseller üzerinde yer almaktadır.

Osmanlı dönemi 19. yy yapısı olan medresenin uygulama sürecine 2009 yılında sözleşmesi imzalanarak başlanmıştır. Prof. Kazım İsmail Gürkan Caddesi üzerinde yer almakta olan yapı, 1865'teki Hocapaşa yangınında da ağır hasar gördüğü tahmin edilen binanın kuzey köşesi, yangından kısa bir süre sonra Hilal-i Ahmer Caddesi'nin açılması sırasında yıktırılmıştır.

Geçirdiği yangınlarda  aldığı ağır hasarlar ve sonrasında maruz kaldığı kötü kullanımdan kaynaklanan ağır tahribatların restorasyonu sürecinde; yapı  strüktür olarak güçlendirilerek taş yüzeylerde konservasyon çalışmaları ile  uygulama çalışmaları sürdürülmüştür. Kısmi olarak ayakta durmaya çalışan üst kubbe örtüsünün çoğunlukla yok olmuş olan tuğla kubbeleri tamamlanmış, mevcut olanlar güçlendirilerek kurşun üst örtü uygulamaları tamamlanmıştır. Yapının belirgin özelliklerinden olan bacalarının güçlendirme ve konservasyonu yapılmıştır. 2011 yılında uygulama süreci tamamlanmıştır.