Hedef İlk 3'e Girmek

absmiddle Yazdır   -A | A+ 29.11.2013
Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’ne katılan Fatih Belediye Başkanı, turizmde kalkınmak için bilgi teknolojilerinden faydalanılması gerektiğini belirterek, yaptıkları projeleri tanıttı. Başkan, İstanbul’un turizmde dünyada ilk 3’e girmesi gerektiğini söyledi.

Fatih Belediye Başkanı, Marmara Belediyeler Birliği tarafından Condrad Otel’de düzenlenen Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’ne katıldı. Zirvede birçok belediye başkanı, gelişen teknolojiyle birlikte yerel yönetimlerin insanların kentlerde hayatını kolaylaştıran ve turizmde kalkınmayı arttıracak çalışmalarını anlattı.

Moderatörlüğünü Murat Daoudov’un yaptığı oturumda Fatih Belediye Başkanı, Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İstanbul İl Kültür Müdürü Emre Bilgili kentin gelişimine katkı sağlayacak projelerini tanıttı. İstanbul’un tarihi eserlerinin en yoğun bulunduğu Fatih’te turizmi kalkındıracak ve turist sayısını arttıracak projeleri hayata geçirdiklerini belirten Fatih Belediye Başkanı, ilçede 10 bin tane tarihi eserin olduğunu bunlardan 4 binin restore çalışmasının yapıldığını söyledi.

“TURİZMDE EN ÖNEMLİ UNSUR İNSAN”

Fatih’te büyük bir tarih mirasının var olduğunu ifade eden Başkan, bu mirasın en iyi şekilde gelen turistlere tanıtılması için nitelikli kişilerin hizmet sektöründe çalışması gerektiğini söyledi.

Başkan, “Diğer dünya şehirlerinden farklı kılan turizm, kültür ve medeniyet açısından İstanbul’u farklı kılan tüm değerlerin içerisinde bulunduğu yegane bir yer. Yılda 10 milyon insan geliyor. Turizmde, evimize kadar gelmiş, misafir olmuş bir insanı mutlak ve mutlak bir şekilde memnun olması gerekir. Dünyanın en güzel eserlerinin bulunduğu yer olması konusunda sıkıntımız yok ama işin içinde hizmet sektörünün en önemli unsurlarından bir tanesi de insan” dedi.

Başkan, İstanbul’un turizmde dünyada 6’ıncı sırada olduğunu belirterek, İstanbul’un ilk 3’e girmesi gerektiğini söyledi.

BAŞKAN, BİLGİ TEKNOLOJİLERİYLE GELİŞTİRDİKLERİ PROJELERİ TANITTI

Turizmde kalkınmayı sağlamak ve İstanbul’a çok fazla turist çekmek için bilgi teknolojilerinin iyi kullanılması gerektiğini vurgulayan, zirve katılımcılarına Tarih Sesleniyor, Fatih AR ve Fatih Turizm Denetim Sistemi projelerini tanıttı.

‘Tarih Sesleniyor Projesi’ ile her tarihi eserin önüne bir plaket koyduklarını dile getiren Başka, Fatih’e gelen akıllı telefonlarını plaket üzerinde kodları okutarak tarihi eser ile ilgili 6 dilde yazılı ve görsel bilgi alabileceklerini söyledi.

FATİH TURİZM DENETİM SİSTEMİ

Fatih AR Projesi’ni de katılımcılara tanıtan Başkan, “Akıllı telefonlarınızla uzaktan yönlendiriliyorsunuz kameranın görebildiği bütün tarihi eserleri çok rahatlıkla görebiliyorsunuz. Onları işaretliğinizde de uzaktan tarihi eser ile ilgili farklı dillerde hem video, hem yazılı hem görsel bilgi alabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Artık insanlar web siteleri üzerinden yer ayırıyorlar, seyahat edecekler yerlere gidiyorlar” diyen, turistlerin gittikleri otellerin sitelerinden, burada yapılan yorumlardan etkilendiğini, bilgi aldığını söyledi. Geliştirdikleri ‘Fatih Turizm Denetim Sistemi’ ile rezervasyon yapılan siteler üzerinden turistlerden gelen şikayetleri değerlendirdiklerini söyledi.

Gelen şikayetler üzerine müdahale edilmesi gereken yerlerde denetim yaptıklarını söyledi. Denetim yaptıkları yerlerin ruhsat, temizlik ve konfor sorunlarını incelediklerini belirten Başkan, kurallara uymayan müesseseleri mühürlediklerini belirtti. Projeyle birlikte turistlerin memnuniyetlerini arttırtmayı hedeflediklerini söyledi.