TKGM “Vizyon, Teknik Alt Yap ve Birikimleri” Nedeniyle Fatih Belediyesini Pilot Belediye Seçti

TKGM
(Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü) tarafından yürütülen Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi (TKMP) kapsamında gerçekleştirilecek olan Gayrimenkul Değerleme bileşeni içerisinde başlatılan “Pilot uygulama” çalışmaları kapsamında TKGM ile Fatih Belediyesi arasında gerçekleştirilecek veri paylaşımı ile ilgili protokol 29.08.2013 tarihinde imzalanmış  olup,  bu protokol kapsamında TKGM ile Belediyemiz birlikte çalışacaktır.

TKGM yetkililerinin “vizyon, teknik alt yapı, birikimleri” nedeniyle Fatih Belediyesini pilot belediye seçtiklerini ifade ettiler.

Ülkemize model olması planlanan Tapu ve Kadastro Modernizasyonu Projesi 4. Bileşeni olan Gayrimenkul Değerlemesi alt bileşeni “Pilot Uygulama” çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan bilgi ve belgelerin büyük bir kısmı belediyemizden temin edilmektedir. Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Güler ve Talip Temizer’in başkanlığını yaptığı çalışma grubunun, Bilgi İşlem Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü, Ruhsat Müdürlüğü yetkilileri ile TKGM yetkililerinin katıldığı çalışma toplantılarının sonuncusu 27.09.2013 tarihinde gerçekleşmiştir.