3. Geleneksel Mahmutpaşa Alışveriş Festivali Başladı

absmiddle Yazdır   -A | A+ 29.08.2014
1 ay sürecek festivalde, Mahmutpaşa indirimler ve çeşitli etkinliklerle canlanacak

553 yıllık geçmişiyle, dünyanın yaşayan en eski çarşılarından biri kabul edilen Mahmutpaşa, bu yıl da alışveriş festivaliyle renklenmeye devam ediyor. Fatih Belediye Başkanı, Mahmutpaşa Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Yusuf Yetişgin’in ev sahipliğinde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen festival, kortej eşliğinde başladı. Sultanhamam Meydanı’ndan tarihi hana kadar bando eşliğinde yapılan yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin açılışında konuşan Fatih Belediye Başkanı  “Bizim için Mahmutpaşa, sadece Nuruosmaniye’den başlayıp hemen aşağıda Sultanhamam’da biten bir yer değildir. Tarihi Yarımada Fatih, Peygamber tarafından müjdelenmiş, fethi dünya tarafından övünülen tek yerdir . Bizim medeniyetimizin alt argümanları açısından son derece önemli. Böyle bir yerde hizmet etmek, böyle bir yerde devlet başkanlığı yapmak, böyle bir yerde esnaflık yapmak son derece onurlu bir görevdir ve bir o kadar da sorumluluk gerektiren bir görevdir” şeklinde konuştu.

Mahmutpaşa Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Yusuf Yetişgin ise, “Mahmutpaşa 553 yıllık tarihi dokusuyla her zaman İstanbul ticaretinin kalbinin attığı, bir ticaret çarşısı ve sosyalleşme merkezi olmuştur. Çarşımıza daha iyi noktalara taşınması, yerli ve yabancı turistlere daha iyi anlatılması amacıyla Mahmutpaşa alış-veriş festivalini düzenliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Yusuf Yetişgin, Başkan’a plaket takdiminde bulundu ve Ece Gürsel gibi ünlü mankenlerin çarşıda satılan kıyafet, elbise ve gelinlikleri tanıttığı bir defile gerçekleştirildi. Bu seneki festivalin en büyük sürprizi ise Mahmutpaşa Derneği’nin 5 çifti evlendirmesi olacak.