Fevzipaşa Alışveriş Ve Moda Festivali Başladı

absmiddle Yazdır   -A | A+ 21.09.2014
Fevzipaşa Caddesi Alışveriş ve Moda Festivali Başladı. Fatih Belediyesi ve Fatihli Genç İşadamları Derneği (Fagider)’in ortaklaşa düzenlediği festivalin ikincisi görkemli bir törenle açıldı.

Fatih Belediye Başkanı, Fagider Başkanı Ayla Erdim’inde katıldığı ‘Fevzipaşa Caddesi Gelinlik ve Moda Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu.

At ve motorlar üzerinde gelinlikleriyle tur atan gelinler yoğun ilgi gördü. Festivalde ünlü manken Tuğba Altıntop cam mozaikten yapılan 35 kilo ağırlığındaki İstanbul temalı gelinliği giydi.

Fatih Belediyesi tarafından Fevzipaşa Caddesi’nde düzenlenen “2’inci Moda ve Gelinlik Festivali”nde birbirinden güzel gelinlikler tanıtıldı. Farklı tasarlanan şık gelinliklerle Edirnekapı’dan Fatih Anıt Parkı’na kadar oluşturulan gelin konvoyu, renkli görüntüler oluşturdu. Konvoya her birinde gelin ve damadın olduğu 18 adet nostaljik otomobil, 2 fayton, üzerinde gelinin bulunduğu at ve motosikletler katıldı. At ve motorlar üzerinde caddede tur atan gelin ve damatlar vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

GELİNLİK POTANSİYELİMİZ VAR

Fatih Girişimci İşadamları Derneği (FAGİDER) ile ortaklaşa düzenlenen festivalde konuşan Fatih Belediye Başkanı, “Bu yıl Gelinlik ve Moda Festivali’nin 2’ncisini düzenliyoruz. Bu festivali Fevzipaşa esnafı ve girişimci işadamı derneğimiz ile beraber gerçekleştiriyoruz. Bunu yapmaktaki amacımız gelinlik potansiyelimiz var, bu gelinlikler çok özel çalışmalardan meydana gelmekte.  Gelinliklerin bütün İstanbul’a ve yurt dışına tanıtımının yapılmasında bu festival çok önemli rol üstleniyor” ifadelerini kullandı.

CAM MOZAİKTEN İSTANBUL TEMALI GELİNLİK

Cam mozaikten oluşan İstanbul temalı gelinlik giyinen ünlü manken Tuğba Altıntop’a oyuncu Alper Aslanoğlu eşlik etti. Tuğba Altıntop, konvoya katılmak için hazırlanan arabaya binerken giydiği gelinlikten dolayı zor anlar yaşadı.

Giydiği gelinliği ile dikkat çeken ünlü manken Tuğba Altıntop, ‘’Şu anda üzerimde 35 kilo ağırlık var. 3 bin adet mozaik cam taşlarla süslenmiş İstanbul temalı gelinliğimiz çok güzel oldu. Bu gelinliği taşımak çok zor. Arabaya binerken zorlandım ama damat yardımcı oldu sağ olsun. Bu festivali düzenleyen tüm Fatih esnafına çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Alışveriş merkezlerine karşı küçük esnafı korumak amaçlı düzenlenen festival ayrıca, Fevzipaşa Caddesi’ni alışveriş caddesi olarak markalaştırmak amaçlanıyor.