1. Başkan'a Yaz
  12. Etkinlik Takvimi
-A A+

Lübnan Başkonsolosu’ndan Başkan Turan’a Ziyaret 09.09.2020

Lübnan İstanbul Başkonsolosu Mazen Kabbara Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ı ziyaret etti.

Yeni göreve başlayan Lübnan İstanbul Başkonsolosu Mazen Kabbara, Prof. Dr. Halid Tedmuri ile birlikte Başkan M. Ergün Turan’ı ziyaret etti. Lübnan’ın Trablusşam şehri ile eski Eminönü Belediyesi’nin kardeş olduğunu belirten Mazen Kabbara, “Trablusşam bir Osmanlı kenti. Tıpkı Fatih gibi, pek çok Osmanlı ve Türk eserlerine sahip bir şehrimiz. TİKA bu şehrimizde birçok eseri restore etti. Şu an TİKA tarafından Lübnan-Türk Kardeşlik Parkı’nın yapımı da devam ediyor. Kozmopolit bir ülkeyiz ancak vatandaşlarımızın Türkiye sevgisi çok farklı. Vizeler kalktığında 2 buçuk milyon vatandaşımız Türkiye’ye geldi. Bizler iki ülke arasındaki bu gönül bağını daha da kuvvetlendirmek ve ilişkileri geliştirmek için Fatih Belediyesi ile ortak projeler geliştirmeyi arzuluyoruz” dedi.

Ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan M. Ergün Turan, iki ülke arasındaki diyalogların gelişmesi adına projeler geliştirmeye ve desteklemeye her zaman hazır olduklarını belirterek, inşallah pandemi sürecini geride bıraktıktan sonra güzel işler yapacaklarına inandığını dile getirdi.