-A A+

Bilgi Evleri


BİLGİ EVLERİNİN AMAÇLARI VE HEDEFLERİ

“Eğitime tam destek” düşüncesinden hareketle geliştirilen Bilgi Evleri Projesi, özellikle eğitim çağındaki öğrencilerin sağlıksız ve güvensiz ortamlardan kurtarılarak, okul ve aile dışında üçüncü bir güvenli adrese kavuşmasını amaçlamaktadır. Öğrencilere, Bilgi Evlerinde, tecrübeli eğitmenler eşliğinde, tam donanımlı sınıflarda bilgi eksikliklerini ücretsiz olarak tamamlama fırsatı sağlanmakta; kişisel gelişimleri ve sosyalleşmeleri için güvenilir ortamlar sunulmaktadır. Sosyal Belediyecilik anlayışının gereği olarak, toplumun tüm kesimlerindeki öğrencileri hedefleyen Bilgi Evleri, ilçemizde eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına hizmet vermektedir.

BİLGİ EVLERİ’NE KİMLER KAYIT OLABİLİR?

Bilgi Evleri’nden yararlanmak için kayıt olmak gerekmektedir. Üyelik ücretsiz olup, Fatih’te oturan veya Fatih’teki okullarda öğrenim gören her 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencisi kayıt olabilir. Bu şartlara uymayan öğrenciler misafir öğrenci olarak kabul edilir.

NASIL KAYIT OLUNUR?

Bilgi Evi’ne kayıt olmak için 2 adet vesikalık fotoğraf, kimlik fotokopisi ve öğrenci velisi tarafından üyelik formunun doldurulması gerekmektedir.


Bilgi Evleri Yeni Dönem Kayıtları

Bilgi Evleri Yeni Dönem Kayıtları

Başvur

Çocuk Durağı

Çocuk Durağı

Başvur

BİLGİ EVİ BİRİMLERİ

DERSLİKLER

Tüm Bilgi Evlerimizde en az 4 derslik bulunmaktadır. Tüm derslikler, modern eğitim araçlarıyla donatılmıştır. Fatih Belediyesi Bilgi Evleri’nde, pek çok özel okulda dahi olmayan ve çocukların dersleri interaktif bir şekilde, hızla öğrenmesini sağlayan akıllı tahtalar kullanılmaktadır.

KÜTÜPHANE

Kütüphanelerimizde ortalama 3 bin 700 kitap bulunmaktadır. Bu kitaplar ilkokul ve ortaokul seviyelerine uygun olup, çocuklarımızın araştırma ve ödev hazırlama ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikteki kaynak kitaplardan ve dünya klasiklerini de içeren romanların yanı sıra hikâyeler, masallar, şiirler, biyografiler, fıkralar, bilmeceler ve gezi kitapları gibi okuma kitaplarından oluşmaktadır. Kütüphanemizde öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı ve sevgisi kazandıracak, kitap okuma etkinlikleri de düzenlenmektedir.

BİLGİSAYAR SINIFI

Bilgisayar sınıflarımızda, çocuklarımıza temel bilgisayar kullanımı, ödev hazırlama, internette araştırma yapma konularında bilgiler verilir ve boş zamanlarını değerlendirebilecekleri, yaratıcılığı teşvik eden oyunlar oynayabilmelerine olanak sağlanır.

ETÜT SALONU

Okullarında veya evlerinde ders çalışma imkânı bulamayan öğrenciler etüt salonunda, eğitmenler gözetiminde derslerine çalışabilmektedirler. Etüt öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında verilen dersleri tekrarlar, gerektiğinde testler ile çocukların bilgi seviyesini ölçer. Ayrıca, sınavlara hazırlanan öğrencilere test teknikleri hakkında bilgi verilir.

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ

Rehberlik ve Danışmanlık servisimizde çocuklarımızın fiziki, sosyal ve zihinsel gelişimine uygun programlar uygulanır ve çocuklarımız ilgi alanlarına göre yönlendirilir. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) servisimizde “aile- okul” ve “aile-çocuk” ilişkisindeki problemler tespit edilir, çözümü için çocuk ve ailesi ile birebir görüşmeler yapılır.

KULÜP SINIFI

Öğrencilerimizin sosyalleşmesi ve hobilerini geliştirmesi amacıyla uzman eğitmenler gözetiminde kulüp faaliyetleri yapılır.
KULÜPLERİMİZ; Folklor, Müzik, Satranç ve Tiyatro kulüpleridir.

BİLGİ EVLERİ’NDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

OKUL DERSLERİNE DESTEK ve SINAVLARA HAZIRLIK KURSU

Bilgi Evleri’nde okul derslerine destek amacıyla Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce dersleri Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun bir şekilde öğrencilerimize anlatılmaktadır. Konu anlatımının yanı sıra uygulanan testlerle, öğrencilerimizin anlatılan konuyu pekiştirmeleri de sağlanmaktadır.

KULÜPLER ve AKTİVİTELER

Bilgi evlerinde çocuklarımızın sosyal gelişimlerini sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinlikler;

Proje Çalışmaları: Öğrenciler çeşitli konularda proje geliştirirler ve üzerinde çalışırlar. Öğretmenler proje çalışmalarında önerilerle yol gösterir ve destek sağlarlar. Öğrenci bu çalışma ile süreç oluşturma, geliştirme ve sonuçlandırma yeteneğini geliştirir.

Şiir, Hikaye ve Kompozisyon Yazımı: Öğrenciler çeşitli temalarda şiir, hikaye ve kompozisyon yazma denemeleri yaparlar. Öğretmenler tarafından öğrencilere önerilerle yol gösterilir, yarışmalarla desteklenir ve dereceye giren öğrencilere ödül verilir.

Araştırmalar: Öğrenciler, kütüphane ve internet kaynaklarından yararlanarak araştırma yapma konusunda teşvik edilir ve araştırma metotları hakkında bilgi verilir.

Folklor, Müzik, Satranç ve Tiyatro Kulüpleri: Çeşitli yörelere ait folklor oyunları çalışmaları, müzik ve tiyatro çalışmaları uzman eğitmenler gözetiminde yapılır. Çeşitli etkinliklerde gösteriler düzenlenir.

Zekâ Oyunları Etkinlikleri: Zekâ oyunları, öğrencilerimizin eğlenirken zekâsını geliştirmesi, zihnini açması ve yeni bir şeyler öğrenmesi için yapılan etkinliklerdir. Çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama gibi kabiliyetlerini ortaya çıkarmayı esas almaktadır.

Resim Çalışmaları: Çeşitli boya malzemeleri ve teknikleriyle resim çalışmaları yapılır. Öğrencilerin yetenekleri ortaya çıkarılmaya çalışılır. Resimler yıl sonunda sergilenir.

Kitap Okuma Yarışmaları: Bilgi Evleri kütüphanesinden en çok kitap alan ve okuyan öğrencilere ödüller verilir ve ayın enleri panosunda sergilenir.

Animasyon ve Film Gösterimleri: Çocukların kişisel gelişimine katkı sağlayacak, dünya klasiklerinden çizgi film ve sinema filmleri, kulüp çalışmasına katılan çocuklar tarafından öğretmen gözetiminde topluca izlenir. Hem moral desteği sağlanır, hem de film sonunda tartışma ile çocukların filmi nasıl algıladıkları ve yorumladıkları değerlendirilir.

Okullarda Yapılan Etkinliklere Destek: Çocukların okul etkinliklerine katılımlarını ve başarılı olmalarını sağlamak amacıyla destekleyici eğitim verilir.

Gezi Etkinlikleri: Düzenlenen gezi etkinlikleri ile öğrencilerin birlikte ve keyifli vakit geçirmelerini hedefleyen Bilgi Evleri, İstanbul Akvaryum, Topkapı Sarayı, Panorama 1453, Miniatürk vb. yerlere geziler düzenlemektedir.

Spor Etkinlikleri: Çeşitli spor faaliyetleri ile (voleybol, futbol, basketbol vs.) öğrencilerin sosyalleşmesi amaçlamaktadır.

Masa Tenisi: Bilgi Evi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin bedensel aktivitelerini artırmaları hem de masa tenisi sporuyla tanışmaları için Bilgi Evleri’ne tenis masaları konulmuştur. Düzenlenen turnuvalarla, masa tenisine olan ilgi artırılmaya çalışılmaktadır.

Seminerler: Bilgi Evlerimizde çocuklarımıza ve ailelerine yönelik konunun uzmanları tarafından anlatılan çeşitli seminerler düzenlenmektedir.

ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSU

Bilgi Evleri bünyesinde yer alan üniversite hazırlık kurslarında lise son sınıf öğrencilerine TYT - Matematik, Geometri, Türkçe, Coğrafya ve AYT - Matematik, Geometri, Edebiyat, Coğrafya dersleri ücretsiz olarak verilmektedir. Kaynak desteğinin de sağlandığı kurs kapsamında periyodik olarak uygulanan deneme sınavları ile öğrencilerin TYT ve AYT sınavlarına en iyi şekilde hazırlanmaları hedeflenmektedir. Ayrıca öğrencilere rehberlik desteği de sağlanmaktadır.

9. ve 10. SINIFLARA TEMEL DESTEK KURSU

Keçeci Karabaş Semt Konağı ve Marmara Semt Konağı’nda pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 17.00 - 20.30 saatleri arasında 9. ve 10. sınıf öğrencilerine Edebiyat, Matematik, Fizik ve Kimya dersleri ücretsiz olarak verilmektedir. Kaynak desteğinin de sağlandığı kurslarımızda öğrencilerimizin ders başarısının arttırılmasının yanı sıra rehberlik ve danışmanlık desteği de verilmektedir.

ETKİNLİKLERİMİZ

BİLGİ EVLERİ SATRANÇ TURNUVASI

Okulların yarıyıl ve yaz tatillerine girdiği dönemlerde Bilgi Evleri bünyesinde satranç turnuvaları düzenlenmektedir. Bilgi Evleri’nin kendi öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği ve Satranç Kulübü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen turnuva, heyecanlı karşılaşmalara sahne olmaktadır. Zihinsel gelişmeyi artıran satranç sporunu yaygınlaştırmayı amaçlayan Satranç Kulübü’ne olan ilgi bu turnuvalar sayesinde artmaktadır. Satranç, çocukların matematiksel düşünme kabiliyetlerine de katkı sağlamaktadır.

GEZEREK HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYORLAR

Fatih Belediyesi Bilgi Evleri sosyal aktiviteler kapsamında öğrencilerine yönelik ücretsiz kültür gezileri düzenlemektedir. Bilgi Evleri, kültür gezileri kapsamında bugüne kadar Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Miniatürk, Havacılık Müzesi, Fotoğraf Müzesi, Arkeoloji Müzeleri, İstanbul Akvaryum’a geziler düzenlenmiştir.

BİLGİ EVLERİ’NDE YAZ OKULU

Fatih Belediyesi Bilgi Evleri, yaz tatillerinde de çocuklara eğitim desteği vermektedir. Kulüpler aracılığı ile çocukların yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmesini sağlamayı amaçlayan Bilgi Evleri’nde, öğrenciler haftanın belli günleri tercih ettikleri sosyal kulüplere katılabilmektedir. Sinema, satranç, gezi, müzik, tiyatro ve bilgisayar kulüpleri ile kendilerini geliştiren öğrenciler, okul zamanında vakit ayıramadıkları hobilerini de geliştirme fırsatı bulmaktadır.

BİLGİ EVLERİ ÇOCUK ŞENLİĞİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı’nda geleneksel olarak her yıl Bilgi Evleri Çocuk Şenliği düzenlenmektedir. Pamuk şekerinden, dondurmaya ücretsiz ikramların yanı sıra sınırsız eğlence ve konserlerle zenginleşen çocuk şenliğinde çocuklar hoşça vakit geçirmektedir.

FATİH BELEDİYESİ OKUMA ŞENLİĞİ “OKUDUĞUN KİTAP SENİN OLSUN”

Fatih Belediyesi Bilgi Evleri tarafından her yıl ‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’ etkinlikleri kapsamında okuma şenliği düzenlenmekte ve şenliğe katılan çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için okudukları kitaplar hediye edilmektedir.

BİLGİ EVLERİ’NDE FUTBOL TURNUVASI HEYECANI

Bilgi Evleri arasında her yıl geleneksel olarak futbol turnuvaları gerçekleştirilmektedir. Futbol turnuvaları sayesinde spor yapmakta ve takım halinde mücadele etmeyi öğrenmektedir.

BİLGİ EVLERİ ÖZEL DENEME SINAVLARI

Fatih Belediyesi Bilgi Evleri’nde 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine aylık ders konularının pekiştirilmesi amacıyla her ay test usulü deneme sınavları yapılmaktadır. Tüm Bilgi Evleri’nde eş zamanlı olarak uygulanan deneme sınavları ile hem öğrencilerin seviye tespiti gerçekleştirilmekte, hem de durum değerlendirmesi yapılmaktadır. Uyguladığı deneme sınavları ile öğrencilerini aynı zamanda merkezi sınavlara da hazırlamayı amaçlayan Bilgi Evleri, öğrencilerinin bu deneme sınavları ile sınav stresi ile başa çıkabilmelerini ve zamanlarını etkin bir şekilde kullanabilmelerini sağlıyor.

BİLGİ EVLERİ ARASI ‘BİLGİ YARIŞMALARI’

Fatih Belediyesi Bilgi Evleri bünyesinde periyodik olarak her eğitim-öğretim döneminde bilgi yarışmaları düzenlenmektedir. İlk aşamada sınıflar arasında birincilerin belirlendiği yarışmanın ikinci aşamasında ise 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf Bilgi Evleri arasında yarışmalar yapılmaktadır. Kıyasıya bir rekabet ortamında gerçekleşen yarışmalar temel dersler ve genel kültür sorularını kapsamaktadır. Velilerin de ilgi gösterdiği yarışmalarda her kategori birincisine çeşitli hediyeler verilmektedir.

BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİNE KİTAP SETLERİ HEDİYE

Fatih Belediyesi Bilgi Evleri, eğitim kitaplarını öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtmaktadır. Bilgi Evleri’nde öğrenim gören 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerine yönelik konu anlatımı ve soru bankası kitapları set olarak hediye edilmektedir.

BİLGİ EVLERİ’NDEN MEVLANA’YI ANMA ETKİNLİĞİ

Yaşamını; “Hamdım, piştim, yandım” sözleriyle özetleyen büyük İslam bilgini Mevlana Celaleddin-i Rumi, Fatih Belediyesi Bilgi Evleri tarafından her yıl anılmaktadır.

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

Bilgi Evleri ve Semt Konakları’nda her yıl 10 Kasım tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı düzenlenmektedir. Hazırlanan programlar siren ile saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlamakta, Atatürk’ün yaşamından kesitler sunulmaktadır.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI

18 Mart Çanakkale Zafer ve Şehitler Günü kapsamında Bilgi Evleri tarafından her yıl anma programı düzenlenmektedir. Programda; Türk milletine, Çanakkale’de destanlar yazdıran manevi ruh ele alınmaktadır. Şehitlerin anıldığı ve kahramanlıkların övüldüğü bu programda, tiyatro kulübünün gösterilerinin yanı sıra, şiirler, türküler ve konuşmalar ile günün anlam ve önemine değinilmektedir.

ÖĞRENCİLERE ‘AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TARAMASI İLE AĞIZ VE DİŞ BAKIM SETİ’ HEDİYE

Fatih Belediyesi tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında her yıl Fatih’teki ilkokul, ortaokul ve Bilgi Evleri’nde ki binlerce çocuğa diş macunu ve diş fırçasından oluşan ağız ve diş bakım seti hediye edilmekte, ayrıca ücretsiz olarak ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirilmektedir.

BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİNDEN MEHMET AKİF ERSOY’UN KABRİNE ZİYARET

İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy her yıl Çanakkale Zaferi öncesinde Bilgi Evi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından kabri başında anılmaktadır. Ziyaret öncesinde Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, yaşam felsefesi ve milli mücadele ruhu öğrencilere anlatılmakta, kabir ziyareti ise dualarla son bulmaktadır.

DEĞERLER EĞİTİMİ

Bilgi Evleri 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerine ‘Değerler Eğitimi’ kapsamında, kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye yararlı olacak temel değerlerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda yardımlaşma, doğruluk ve dürüstlük, sevgi, hoşgörü, saygı, özgüven vb. konular ele alınmaktadır.

VELİ - ÖĞRETMEN GÖRÜŞMELERİ

Bilgi Evleri’nde öğrenim gören öğrencilerimizin velileri ile düzenli olarak görüşmeler gerçekleştirilmektedir. Özel olarak birebir ve toplu şekilde gerçekleştirilen görüşmelerde velilere öğrencimizin durumu hakkında bilgi verilmekte, başarısını yükseltmek için planlama ve çalışmalar yapılmaktadır.

OKUYORUM - MÜNAZARA ATÖLYESİ

Öğrencilerin doğru ve güzel konuşmanın birey ve toplum hayatındaki önemini kavrayabilmelerini, sesini ve beden dilini etkili kullanabilmelerini, söz varlığını zenginleştirme ve okuma alışkanlığı kazanmanın hitabet açısından önemini ve iyi bir hatibin özelliklerini (fiziksel, psikolojik, kültürel, teknik, sosyal) kavrayabilmelerini amaçlayan bir atölye faaliyetidir.

BİLGİ EVLERİ AYIN ENLERİ PANOSU

Bilgi Evleri; öğrencileri teşvik etmek amacıyla, her ay üç ayrı kategoride dereceye giren öğrenciler ‘Ayın Enleri’ panosunda ilan edilmektedir..

YIL SONU KAPANIŞ PROGRAMI VE ÖDÜL TÖRENİ

Bilgi Evleri’nde öğrenim gören öğrenciler eğitim - öğretim dönemi sonunda yıl sonu kapanış programı düzenlemektedirler. Fatih’in genç neslini yarınlara en iyi şekilde hazırlamayı görev edinen Bilgi Evleri, öğrencilerinin zihinsel, fiziki ve ahlaki gelişimlerini ölçmek ve başarıyı teşvik etmek amacıyla çeşitli branşlarda yarışmalar düzenlemektedir. Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler de ödüllendirilmektedir.

DERS ATÖLYESİ

Bilgi Evleri ve Semt Konaklarımızda bulunan Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İngilizce ve Sosyal Bilgiler atölyelerinde öğrencilerimizin dersleri daha iyi anlayabilmesi, kavrayabilmesi ve sorulara hızlı ve pratik çözümler üretebilmeleri için birebir ve grup eğitimleri verilmekte öğrencileriminizin anlama ve kavrama becerilerini geliştirmektedir.

SOSYAL KULÜPLER

Tiyatro Kulübü’nde öğrencilerimizin, kendilerini ifade edebilmeleri ve insanın, insana, insanla nasıl anlatılacağı konusunda eğitim verilmektedir.

Müzik Kulübü’nde gitar ve keman dersleri ile temelden nota eğitimi verilmektedir. Öğrenciler bu sayede Fatih Belediyesi Bilgi Evleri ve Semt Konakları Müzik Orkestrası’nda kendilerine yer bulma fırsatı elde etmektedir.

Halk Oyunları Kulübü’nde öğrencilerimize yöresel oyunlar ile vücut senkronizasyonunu sağlamaya yönelik katkılar sağlanmaktadır.

Bilgi Evleri Broşürü İçin Tıklayınız

Fatih Belediyesi'ni Arahttps://tk.emsal.com.tr/fatihb/ SMS ve E-bülten AboneliğiSMS ve E-bülten Aboneliği
Başkan Instagram Başkan Twitter Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web
Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin