1. Başkan'a Yaz
  12. Etkinlik Takvimi
-A A+

Yavuz Selim Yaşam Merkezi

Yavuz Selim Yaşam Merkezimiz ile 7’den 70’e tüm Fatihliler için şehrin merkezinde sosyal birer yaşam alanı sunuyoruz. Çocuklarımız için özel olarak tasarlanan kapsamlı oyun alanlarımız, spor alanlarımız ve sportif faaliyetlerimiz, kafelerimiz ve kamelyalarımızın yanı sıra psikolojik danışmanlık ve diyetisyen hizmetlerimiz, sürpriz hediye ve ikramlarımızla vatandaşlarımızı huzurlu ve güvenli bir ortamla buluşmalarını sağlayarak, eşsiz Fatih’e değer katıyoruz.

Çocuk Oyun Alanlarımız

Çocuklarımızın keyifle vakit geçireceği oyun alanlarımız, onların dolu dolu vakit geçirebileceği şekilde tasarlandı.

Kum Havuzlarımız

Çocuklarımızın gelişimlerine birçok faydası olmakla birlikte onları en çok eğlendiren alanlardan biri olan kum havuzlarımız iki yaşam merkezimizde 3-12 yaş çocuklarımızın keyifli vakit geçirmesi için hizmet veriyor.

Sürprizler

Yaşam Merkezlerimizde vakit geçiren çocuklarımızın, zaman zaman Fatih Belediyesi’nin yaptığı ufak sürprizlerle eğlenceleri katlanıyor. Kimi zaman boyama kitabı, kimi zaman dondurma ya da oyuncak gibi hediyelerle çocukların oyun zamanları mutlulukla süsleniyor.

Doğum Günü Kutlamaları

Yaşam Merkezlerimizdeki en sevilen sosyal alanlardan olan kamelyalarımızda vatandaşlarımız çocuklarının doğum günü kutlamalarını yapabiliyor. Düzenlenen etkinliklerle hem çocuklar özel günlerinde doyasıya eğlenebiliyor, hem de aileler birbirleriyle sosyalleşme imkânı buluyor.

Spor Alanları ve Sportif Faaliyetler

Yetişkinlerin diledikleri zaman spor yapabilmesi için spor alanlarıyla yürüyüş parkurlarının yer aldığı yaşam merkezlerimizde, 12 ay boyunca Fatih Belediyesi koordinesinde sabah sporu aktivitesi gerçekleştiriliyor. Eğitmen eşliğinde gerçekleştirilen sabah sporlarıyla, vatandaşların sağlıklı bir yaşama adım atması teşvik ediliyor.

Psikolojik Danışmanlık ve Sağlıklı Beslenme Hizmeti

Yavuz Selim Yaşam Merkezimiz yetişkin, genç ve çocuklara yönelik alanında uzman psikologlarımız ile sağlıklı beslenmek isteyen vatandaşlarımız için diyetisyenlerimiz pazar günleri hariç haftanın altı günü hizmet veriyor.

Atık Getirme Merkezleri

Yaşam Merkezlerimizin her ikisinde de sürekli atık getirme merkezleri yer alıyor. Vatandaşlarımızın getirdikleri kâğıt, cam, metal, plastik ve atık yağlar buradaki görevlilerimiz tarafından ölçülüp, kaydediliyor ve vatandaşlara getirdikleri atık miktarında hediye çeki kazanma fırsatı sunuluyor.

Kafelerimiz

Yaşam Merkezlerimiz içerisinde yer alan ve Fatih Belediyesi’ne ait Yavuz Selim Kafeler çevrenin gözde sosyal mekânlarından biri olmakla birlikte, ailelere çocuklarıyla birlikte keyifli ve huzurlu vakit geçirme imkânı sunuyor.

Temizlik ve Bakım Çalışmaları

Yaşam Merkezlerimizin tüm temizlik ve bakım çalışmaları Fatih Belediyesi tarafından düzenli olarak yapılıyor. Periyodik olarak mevsimlik çiçek dikimleri, ağaç budamaları, süs havuzu temizliği, oyun alanlarının bakım ve onarım çalışmaları gibi işler aksatılmadan gerçekleştiriliyor.

Güvenlik Çalışmaları

Tüm Fatihlilerin huzur ve güven içerisinde vakit geçirmesi için Yaşam Merkezlerimiz 7/24 güvenlik kameralarıyla izlenmekle birlikte, Fatih Belediyesi’nin zabıta ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde periyodik olarak merkezlerin içerisinde ve çevresinde denetimler gerçekleştiriyor.