Haberler
Bakan Bak'ın Teşrifiyle, Başkan Turan'ın Ev Sahipliğinde Mimar Sinan Yüzme Havuzu ve Spor Merkezimiz Hizmete Açıldı
Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’ın teşrifiyle, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın ev sahipliğinde Mimar Sinan Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi hizmete açıldı. Açılış öncesinde genç sporcularımız, Suriçi Kupası’nın ilk futsal maçları için yeni merkezin sahasına çıktı.
6 Kasım 2026
Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’ın teşrifiyle ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın ev sahipliğinde düzenlenen törenle Mimar Sinan Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi hizmete açıldı. Fatih Belediyesi’nin Karagümrük Mahallesi’nde yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alanda inşa ettiği merkezde yüzme havuzu, çok amaçlı spor salonu ve egzersiz stüdyoları yer alıyor.
Bakan Bak, açılış konuşmasında Fatih’e kazandırılan spor tesisleri için Başkan Turan’a teşekkür etti. Aileleri çocuklarını bu tesislere yönlendirmeye çağıran Bakan Bak, yapımı süren Karagümrük Vefa Stadı’nın tamamlanmasına da destek vereceklerini belirtti.
“Fatih’teki herkesin sporla buluşabilmesini istiyoruz” diyen Başkan Turan, ilçeye kazandırdıkları tesislerle özellikle çocukların ve gençlerin düzenli spor yapabilecekleri alanları artırmayı hedeflediklerini söyledi. Sporun gençleri dijital bağımlılıktan ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmadaki rolüne değinen Başkan Turan, Fatihli kadınların da belediyenin spor tesislerinden daha fazla yararlanmasını istediklerini belirtti.
Karagümrük Vefa Stadı’na ilişkin takvimi de paylaşan Başkan Turan, stadı ve altında yer alacak 750 araçlık kapalı otoparkı 2028’in ilk aylarında hizmete açmayı hedeflediklerini açıkladı.
Yüzme, basketbol ve voleybolun yanı sıra futsal, masa tenisi, okçuluk ve pilates programlarına ev sahipliği yapan merkezde açılış töreni öncesinde Suriçi Kupası’nın ilk futsal karşılaşmaları oynandı. Başkan Turan, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı ile birlikte turnuvada okullarını temsil eden genç sporcularla bir araya geldi.
Başkan Turan, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a teşrifi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilatına da projeye verdikleri destek için teşekkür etti. Başkan Turan, yeni merkezin başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm Fatihlilere hayırlı olmasını diledi.


