-A A+

Başkan Turan, KARINCA Eğitmenleriyle Öğretmenler Günü Buluşmasında Eğitim Vizyonuna Dair Önemli Mesajlar Verdi

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, KARINCA Eğitim Birimlerimizde görev yapan eğitmenlerle bir araya geldiği buluşmada Öğretmenler Günü'nü kutlayarak hocalarımızın ilçenin eğitim vizyonundaki belirleyici rolünü vurguladı.

25 Kasım 2025
Başkan Turan, KARINCA Eğitmenleriyle Öğretmenler Günü Buluşmasında Eğitim Vizyonuna Dair Önemli Mesajlar Verdi

Fatih Belediyesi’nin önemli eğitim ve üretim merkezlerinden biri olan KARINCA Eğitim Birimleri, ilçedeki toplumsal gelişimin en güçlü halkalarından biri olmayı sürdürüyor. Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, bu kapsamlı yapının mimarları olan eğitmenlerle bir araya gelerek birimlerde yürütülen çalışmaları geniş bir perspektiften değerlendirdi. İlçede 15 farklı noktada faaliyet gösteren birimlerin 150 branşta sunduğu eğitimlerle binlerce kursiyere ulaştığını belirten Başkan Turan, KARINCA’nın kültürel, sosyal ve üretim odaklı dönüşümde kritik bir rol üstlendiğini ifade etti.

Başkan Turan, özellikle kadınların KARINCA bünyesinde üstlendiği sorumluluklardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek kadınların hem eğitim süreçlerinde hem üretim zincirinde söz sahibi olmasının toplumun geleceği açısından önemli bir değer taşıdığını vurguladı. “Kadınlarımızın bilgiye, üretime ve eğitime öncülük ettiği bir Fatih inşa ediyoruz. Her bir hocamız ve her bir kursiyerimiz bu yolculuğun temel taşıdır,” ifadeleriyle eğitim birimlerinin sosyal misyonuna dikkat çekti.

Programa katılan Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Çepni ise KARINCA Eğitim Birimlerinin ilçedeki eğitim iklimini güçlendiren yapısına değinerek, belediye ve milli eğitim iş birliğinin ortaya koyduğu sinerjinin bölgedeki tüm eğitim çalışmalarına değer kattığını belirtti. Çepni, eğitmenlerin fedakârlık ve üretkenlik temelinde yürüttüğü çalışmaların yalnızca bireysel başarılar değil, aynı zamanda toplumsal bir kazanım anlamına geldiğini ifade etti.

Toplantının önemli başlıklarından biri de Öğretmenler Günü’ydü. Başkan Turan, KARINCA Eğitim Birimlerinde emek veren tüm kıymetli hocaların Öğretmenler Günü’nü kutlayarak onların özverili çalışmalarının ilçedeki eğitim hareketliliğinin temel gücü olduğunu söyledi. Eğitmenlere gösterilen bu özel takdir, toplantı salonunda sıcak ve samimi bir atmosfer oluşturdu.

Program, KARINCA Eğitim Birimlerinde uzun yıllardır görev yapan deneyimli eğitmenlerden yeni katılan genç uzmanlara kadar geniş bir katılımla gerçekleşti. Hocalar, birimlerin gelişimine verilen destek için Başkan Turan’a teşekkür ederek eğitim süreçlerinin sadece bilgi aktarmakla sınırlı kalmadığını; kadınların üretime katılımını, gençlerin kendini keşfetmesini ve Fatih’in kültürel hafızasının güçlenmesini sağladığını dile getirdi.

KARINCA Eğitim Birimleri buluşması, Fatih’in eğitim vizyonunu güçlendiren, kadınların üretimdeki liderliğini pekiştiren ve eğitimi toplumsal kalkınmanın merkezine yerleştiren yaklaşımın bir kez daha altını çizdi. Fatih Belediyesi’nin bu yöndeki kararlılığı, hem mevcut çalışmaların niteliğini yükseltmeye hem de ilçenin geleceğine umut veren yeni projelerin kapısını aralamaya devam ediyor.

Fabim Sanal Asistan FABİM Başvuru Formu FABİM Başvuru Formu
Fatih Belediyesi
NextSosial NextSosial Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin