Haberler
Başkan Turan, Yavuz Selim Ortaokulu Öğrencilerimizin Mezuniyet Sevincine Ortak Oldu
Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Fatih’in köklü eğitim kurumlarından Yavuz Selim Ortaokulu’nda düzenlenen mezuniyet törenine katılarak öğrencilerimizin mezuniyet sevincine ortak oldu.
8 Haziran 2026
Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Fatih’in köklü eğitim kurumlarından Yavuz Selim Ortaokulu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine katılarak öğrencilerin ve ailelerinin heyecanına ortak oldu. Eğitim hayatlarının önemli dönüm noktalarından birini geride bırakan öğrencilerle bir araya gelen Başkan Turan, mezuniyet sevincini paylaşarak gençleri tebrik etti.
Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen programda renkli ve anlamlı anlar yaşandı. Mezuniyet heyecanı yaşayan öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Turan, tören boyunca gençlerle sohbet ederek gelecek planlarını dinledi. Eğitim hayatlarının yeni bir aşamasına adım atan öğrencilerin heyecanına ortak olan Başkan Turan, bu özel günün yalnızca öğrenciler için değil, aileleri ve öğretmenleri için de büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
Programda yaptığı değerlendirmede eğitimin bireyin hayatındaki en önemli yolculuklardan biri olduğuna dikkat çeken Başkan Turan, öğrencilerin bugün elde ettikleri başarının uzun yıllar süren emek, gayret ve kararlılığın bir sonucu olduğunu belirtti. Öğrencilerin bundan sonraki eğitim hayatlarında da aynı azim ve sorumluluk bilinciyle yollarına devam edeceklerine inandığını dile getiren Başkan Turan, gençlerin geleceğe güvenle hazırlanmasının toplum açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
“Büyük sevinç yaşadılar; bugün mezun oldular” ifadelerini kullanan Başkan Turan, mezuniyet töreninin öğrencilerin hayatlarında önemli bir hatıra olarak yer alacağını söyledi. Her öğrencinin kendi hikâyesini yazacağı yeni bir döneme adım attığını belirten Başkan Turan, gençlerin bilgiyle, çalışmayla ve hedeflerine olan inançlarıyla geleceğin Türkiye’sine katkı sunacak bireyler olarak yetişeceğine inandığını ifade etti.
Mezun olan öğrencileri tek tek tebrik eden Başkan Turan, “Başarıları daim, yolları açık olsun” temennisinde bulunarak gençlere eğitim hayatlarının bundan sonraki aşamalarında üstün başarılar diledi. Öğrencilerin sahip oldukları potansiyelin farkında olmaları gerektiğini belirten Başkan Turan, her birinin ülkeye ve millete faydalı bireyler olarak yetişeceğine inandığını söyledi.
Törende öğretmenler ve velilerle de bir araya gelen Başkan Turan, öğrencilerin yetişmesinde büyük emek veren eğitimcilere teşekkür etti. Çocuklarının bu önemli gününde heyecan yaşayan ailelerle sohbet eden Başkan Turan, eğitimin okul, aile ve toplum iş birliğiyle güç kazandığını ifade etti.
Program sonunda öğrenciler ve öğretmenler, mezuniyet törenine katılarak sevinçlerine ortak olan Başkan Turan’a teşekkürlerini iletti. Samimi görüntülere sahne olan buluşmada öğrenciler hatıra fotoğrafları çektirirken mezuniyet sevinci gün boyunca sürdü.
Yavuz Selim Ortaokulu’nda düzenlenen mezuniyet töreni, öğrencilerin eğitim hayatlarında yeni bir sayfa açtıkları, ailelerin gurur yaşadığı ve öğretmenlerin emeklerinin karşılığını gördüğü anlamlı bir gün olarak hafızalarda yerini aldı. Fatih’te eğitime verilen önemin bir kez daha hissedildiği program, gençlerin geleceğe umutla bakmalarına vesile olan anlamlı bir buluşmaya dönüştü.


