-A A+

Başkan Turan, Yedikule İsmailpaşa Bostanları'nda Devam Eden Çalışmaları İnceledi

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Yedikule İsmailpaşa Bostanları’ndaki çalışmaları inceledi. 20 bin metrekarelik alanda geleneksel üretimin yeniden başlayacağını belirten Başkan Turan, Yedikule marulu ve pazısının yeniden hemşehrileriyle buluşacağını söyledi.

30 Ağustos 2026
Başkan Turan, Yedikule İsmailpaşa Bostanları nda Devam Eden Çalışmaları İnceledi

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Yedikule’nin yüzyıllardır devam eden bostancılık geleneğinin önemli merkezlerinden Yedikule İsmailpaşa Bostanları’nda sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Alanı gezen Başkan Turan, devam eden uygulamalar ve üretime hazırlanan bölümler hakkında ekiplerden bilgi aldı.

Yedikule’nin kent hafızasında önemli bir yere sahip olan bostanlarda yaklaşık 20 bin metrekarelik alan yeniden üretime hazırlanıyor. Çalışmalarla birlikte uzun yıllardır bölgenin kimliğinin bir parçası olan bostancılık kültürünün korunması, geleneksel yetiştiriciliğin sürdürülmesi ve toprağın yeniden üretimle buluşması hedefleniyor.

Başkan Turan, Yedikule İsmailpaşa Bostanları’nın yalnızca yeşil bir alan değil, aynı zamanda kuşaklar boyunca devam eden güçlü bir üretim kültürünün taşıyıcısı olduğuna dikkat çekti. “Asırlık üretim geleneğimizin mekanlarından Yedikule İsmailpaşa Bostanları’nı ihya ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar kapsamında 20 bin metrekarelik alanın yeniden üretime kazandırıldığını belirten Başkan Turan, bostanların kendi üretim karakterini koruyacağını ifade etti. Bostancıların geleneksel yöntemlerle yetiştiricilik yapacağını kaydeden Başkan Turan, geçmişten bugüne taşınan bilgi ve tecrübenin yeniden toprağa yansıyacağını belirtti.

Yedikule ile özdeşleşen ürünler de çalışmaların önemli bir parçasını oluşturacak. Meşhur Yedikule marulu ve pazısı başta olmak üzere farklı sebze ve meyveler yeniden bostanlarda yetiştirilecek. Böylece bölgenin yalnızca fiziki yapısı değil, üretim kültürü ve yerel ürünleri de günlük hayatın içinde yeniden görünür hale gelecek.

Bostanların yeniden üretime açılmasıyla birlikte Yedikule’nin tarih boyunca taşıdığı bereketli üretim karakterinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Toprağın işlenmeye devam ettiği, bostancıların üretim yaptığı ve yerel ürünlerin yetiştirildiği alan, aynı zamanda hemşehrilerin yeşille daha yakın temas kurabileceği yeni bir yaşam alanına dönüşecek.

Çalışmalar tamamlandığında Yedikule İsmailpaşa Bostanları, geçmişten gelen üretim işlevini koruyan canlı bir bostan alanı olarak varlığını sürdürecek. Geleneksel yetiştiricilik ile günümüz şehir yaşamını aynı noktada buluşturacak alanın, Yedikule’nin günlük hayatına yeni bir hareket kazandırması hedefleniyor.

Başkan Turan, projenin Yedikule’nin bereketini daha da artıracağını belirterek hemşehrilerin bölgenin meşhur ürünleriyle yeniden buluşacağını ifade etti. Yedikule marulu, pazısı ve farklı sebze ve meyvelerin yeniden aynı topraklarda yetiştirilecek olmasının bölgenin üretim kimliğini daha da güçlendireceğini kaydetti.

Yedikule İsmailpaşa Bostanları’nda devam eden çalışmalarla 20 bin metrekarelik bir alanın yeniden üretime kazandırılmasının yanı sıra Yedikule’nin asırlardır taşıdığı bostancılık geleneğinin de gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor. Toprak, emek ve gelenek aynı alanda yeniden buluşurken Yedikule’nin köklü üretim hafızası da şehir yaşamının içinde yaşamaya devam edecek.

Fabim Sanal Asistan FABİM Başvuru Formu FABİM Başvuru Formu
Fatih Belediyesi Dijital Asistan
Next Sosyal NextSosial Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web Başkan'a Yaz Başkan'a Yaz

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin