Haberler
Başkan Turan, YTÜ Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik'i Fatih Merkez Kütüphanemizde Ağırladı
Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik’i Fatih Merkez Kütüphanesi’nde ağırladı. Görüşmede Fatih’in kültür ve eğitim vizyonu ile üniversitelerle yürütülen iş birlikleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
9 Kasım 2025
Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik’i Fatih Merkez Kütüphanesi’nde misafir etti. Tarihî yarımadanın ilim geleneğini modern bir öğrenme ortamıyla buluşturan kütüphanede gerçekleşen buluşmada, eğitim, kültür ve gençlik projeleri ayrıntılı biçimde ele alındı.
Başkan Turan, Prof. Dr. Debik ile birlikte kütüphanenin okuma ve çalışma alanlarını gezerek gençlere sunulan imkânlar hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin gün boyu aktif şekilde kullandığı Fatih Merkez Kütüphanesi’nde dijital kaynaklara erişim, sessiz alanlar ve grup etüt salonları gibi donanımların gençlerin akademik ihtiyaçlarına cevap verdiğini belirten Başkan Turan, “Fatih’te kurduğumuz her kütüphane sadece bir kitap rafı değil; fikirlerin, hayallerin ve araştırmanın merkezi olmayı amaçlıyor. Bizim için bilgiye erişim, şehirdeki en kıymetli kamusal hizmetlerden biridir,” ifadelerini kullandı.
Ziyarette belediye ile üniversite arasındaki ortak projeler de gündeme geldi. Başkan Turan, Fatih’in her dönemde ilimle yoğrulmuş bir merkez olduğunu vurgulayarak, “Yıldız Teknik Üniversitesi gibi köklü bir kurumla bilgi paylaşımını ve öğrenci çalışmalarını destekleyecek projeleri önemsiyoruz. Gençlerimizin araştırma, üretim ve paylaşım alanlarına daha fazla katılımını sağlayacak her girişim bizim için değerlidir,” dedi.
Prof. Dr. Eyüp Debik ise Fatih Belediyesi’nin kültür ve eğitim alanındaki faaliyetlerinin şehir-üniversite ilişkisi açısından örnek teşkil ettiğini belirtti. “Fatih, İstanbul’un hem tarihî hem de entelektüel kalbidir. Gençlerin böylesine modern, erişilebilir ve düşünmeye teşvik eden ortamlarda çalışma imkânı bulması memnuniyet verici. Bu tür yatırımlar şehirdeki akademik iklimi güçlendiriyor,” diyerek değerlendirmede bulundu.
Karşılıklı fikir alışverişiyle süren görüşmede, kütüphanelerin yalnızca bireysel çalışma alanları değil; sosyal etkileşimi ve akademik üretimi destekleyen yaşam alanları olarak yeniden tanımlanmasının önemi vurgulandı. Prof. Dr. Debik, misafirperverliğinden dolayı Başkan Turan’a teşekkür etti.
Buluşma, üniversite ile yerel yönetim arasında yeni iş birliklerinin kapısını aralarken, Fatih Merkez Kütüphanesi şehirde ilim ve kültürün ortak buluşma noktalarından biri olarak öne çıktı.


