-A A+

Es-Seyid Mehmed Efendi Kabri'nde Restorasyon Çalışmaları Gerçekleştirildi

Hırka-i Şerif Mahallesi'nde bulunan Es-Seyid Mehmed Efendi Kabri'ndeki restorasyon çalışmaları kapsamında, duvara gömülü olan baş şahit (mezar taşı) üzerinde gerekli temizlik işlemleri yapıldı ve küfeki taşından üretilen çerçeve mezar tabanı üzerine yerleştirildi.

6 Mayıs 2024
Es-Seyid Mehmed Efendi Kabri nde Restorasyon Çalışmaları Gerçekleştirildi

Fatih Devri ricalinden Es-Seyid Mehmed Efendi Kabri’nin bulunduğu yerin pek çok bina ile birlikte H.1214’te Karagümrük yağhanesinden çıkan büyük yangında yandığı biliniyor. Çevre ahalisi tarafından Mehmed Dede Türbesi olarak da bilinen Hırka-i Şerih Mahallesi’nde yer alan kabrin daha yakın tarihli, üçgen tepelikli baş şahide kitabesinden Fatih Sultan Mehmed Dönemi ulemalarından olan Es-Seyid Mehmed Efendi’nin vefat tarihinin 1453 olduğu öğreniliyor.

Restorasyon çalışmaları kapsamında; moloz taş duvar ve küfeki harpuşta ile demir korkuluk-kapı imalatı yapıldı. Duvara gömülü olan baş şahidede (mezar taşı) gerekli temizlik işlemleri gerçekleştirildi ve küfeki taşından üretilen çerçeve mezar tabanı üzerine yerleştirildi. Zemin ve çevre düzenlemesi akabinde ziyarete açıldı.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin