-A A+

Fikir Atölyesi'nde “Fatih ve İstanbul: Bir Osmanlı Başkentinin Doğuşu” Programı Düzenlendi

Neslişah Sultan Fikir Atölyesi’nde düzenlenen “Fatih ve İstanbul: Bir Osmanlı Başkentinin Doğuşu” programında Prof. Dr. Zeynep Tarım, İstanbul'un doğuşunu ve gelişimini ele aldı.

23 Mayıs 2024
Fikir Atölyesi nde “Fatih ve İstanbul: Bir Osmanlı Başkentinin Doğuşu” Programı Düzenlendi

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesinin ardından, şehirde büyük bir inşa hareketi başladı. Yaklaşık 30 yıl süren bu hareketle birlikte, uzun zamandır ihmal edilen İstanbul hem ihya ediliyor hem de Osmanlı başkenti kimliğine bürünüyordu.

Neslişah Sultan Fikir Atölyesi'nde düzenlenen "Fatih ve İstanbul: Bir Osmanlı Başkentinin Doğuşu" programında Halil Solak’ın moderatörlüğünde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Tarım, Osmanlı İstanbulu’nun gelişim sürecini kapsamlı bir şekilde inceledi. Programda ayrıca Osmanlı'nın İstanbul'u başkent yapma süreci ve dönemin tarihî dönüşümü ele alındı. Osmanlı İstanbulu’nun doğuşu eski dünyanın son büyük destanı olarak değerlendirildi. Gerçekleştirilen program katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin