-A A+

Geleneksel Baklava Festivali 12. Kez Gerçekleşti

Fatih Belediyesi 12. Geleneksel Baklava Festivali ve Altın Oklava Yarışması’na ev sahipliği yaptı.

2 Ekim 2022
Geleneksel Baklava Festivali 12. Kez Gerçekleşti

Baklavayı hem uluslararası hem de ulusal olarak tanıtılmasına katkı sunmak amacıyla bu yıl 12’ncisi düzenlenen Baklava Festivali ve Altın Oklava Yarışması, Fatih Belediyesi ve BAKTAD (Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği) ortaklığında Eminönü’nde düzenlendi. Etkinlikte konuşan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, çok büyük bir emeğin ürünü baklavanın Türk yemek kültürünün en önemli unsurlarından biri olduğunu söyledi.

BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım da Baklava Festivali’nin bu yıl 12'ncisini düzenlediklerini, festivale gösterilen bu yoğun ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti.

2 TON BAKLAVA İKRAM EDİLDİ

Festivalde misafirlere 2 ton baklava ikram edildi. Ayrıca etkinliğe özel kurulan baklava müzesinde 40 çeşit baklava sergilendi.

Altın Oklava Yarışması’nda Türkiye'nin dört bir yanından katılan 40 usta arasından 4 usta finale kaldı. Birinci olan Orhan Öztürk 10 yarım altın, ikinci Mehmet Bozkurt 5 yarım altın, üçüncü Şahin Çelik 3 yarım altın ve dördüncü İbrahim Kara da 1 yarım altının sahibi oldu.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin