-A A+

Hüseyin Efendi Kabri'ndeki Restorasyon Çalışmaları Tamamlandı

Dervişali Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Efendi Kabri'nin restorasyonu sırasında, mevcut duvar kaldırıldı ve yerine moloz taş duvar inşa edildi. Üzerine küfeki harpuşta eklendi ve demir korkuluk ile lamalı kapı montajı yapıldı.

29 Nisan 2024
Hüseyin Efendi Kabri ndeki Restorasyon Çalışmaları Tamamlandı

Kabir, Dervişali Mahallesi’nde yer alıyor ve içinde bulunan 1970 yılına ait mezar taşında Şeyhülislam Müftü Hüseyin Efendi yazıyor. Fakat bu bilgi net olmadığı için kabrin, makam kabri olarak restore edildiği biliniyor. IV. Murat Dönemi’nde şeyhülislamlık yapan Hüseyin Efendi’nin doğum ve ölüm tarihi hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Restorasyon çalışmaları sırasında; mevcut duvar kaldırılarak yerine moloz taş duvar ve üzerine küfeki harpuşta imal edildi, demir korkuluk ile lamalı kapı montajı gerçekleştirildi. Komşu parsel binanın duvarına gömülü vaziyette bulunan kabir; alanın ortasına kıble yönü dikkate alınarak taşındı, küfeki taşından üretilen çerçeve mezar tabanı üzerine mermerden imal edilen yeni mezar taşı eklendi. Son olarak zemin ve çevre düzenlemesi tamamlandı.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin