-A A+

Kabakulak Sokak'taki Cephe Yenileme Çalışmalarını Tamamladık

Hırka-i Şerif Mahallesi'ndeki Kabakulak Sokak'ta bulunan ve basit bakım ile onarıma ihtiyaç duyan dört ahşap yapının restorasyonu tamamlandı.

22 Mayıs 2024
Kabakulak Sokak taki Cephe Yenileme Çalışmalarını Tamamladık

Fatih Belediyesi'nin "Geleneksel Ahşap Yapı Atölyesi" Hırka-i Şerif Mahallesi, Kabakulak Sokak'ta bulunan ve basit bakım ve onarıma ihtiyaç duyan dört ahşap yapının restorasyonunu tamamladı. Bu çalışma İstanbul'un tescilli eserlerinin üçte birine sahip olan Fatih ilçesindeki tarihi yapıları koruma çabalarının bir parçası olarak gerçekleştirildi

Fatih Belediyesi 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilen Zeyrek Camii ve çevresi ile Kara Surları Koruma Alanı içinde yer alan ahşap sivil mimarlık örnekleri başta olmak üzere Cibali, Yedikule, Süleymaniye ve Hırka-i Şerif mahallelerinde bakım ve onarım çalışmaları yürütüyor. Bu çalışmalar Osmanlı döneminde meydana gelen büyük depremler ve yangınlar ile daha sonraki kentleşme faaliyetleri sonucu zarar gören ahşap konutları koruma amacı taşıyor.

Kabakulak Sokak'ta Karagümrük Meydanı'na açılan dört bitişik nizam yapı ve Yazmacı Hüsrev Sokağı ile kesişen köşede bulunan toplam beş yapının bölgedeki günümüze ulaşmış son sivil mimarlık örneği olduğu biliniyor. Köşe parselde yer alan yapı kapsamlı bir onarıma ihtiyaç duyduğu için çalışma kapsamı dışında bırakıldı, ancak bitişik nizam olan dört yapının basit bakım ve onarım işlemleri tamamlandı.

Fatih Belediyesi'nin Geleneksel Ahşap Yapı Atölyesi tarafından gerçekleştirilen bu çalışmalar, tarihi yapıları koruyarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlamayı amaçlıyor. Belediye ilçedeki kültürel mirası koruma ve yaşatma konusundaki kararlılığını sürdürüyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin