Haberler
Kadın ve Aile Birimimiz ile Belgrad Ormanı'nda Pembe Yürüyüş: Sağlık ve Farkındalık İçin Adımlar
Kadın ve Aile Birimimizin FitFatih projesi kapsamında Belgrad Ormanı’nda düzenlenen “Pembe Yürüyüş”, erken teşhis ve toplumsal bilince dikkat çekti. Katılımcılar pembe kurdele ve balonlarla etkinliğe anlam kattı; program Prof. Dr. Yeliz Emine Ersoy’un bilgilendirmesiyle sona erdi.
29 Ekim 2025
Fatih Belediyesi, ilçedeki kadınların ve ailelerin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen projeleriyle dikkat çekiyor. Bu kapsamda Kadın ve Aile Birimi’nin FitFatih projesi aracılığıyla hayata geçirilen “Pembe Yürüyüş”, hem sembolik hem de pratik yönüyle öne çıkan bir etkinlik oldu. Katılımcılar sabahın erken saatlerinde buluşarak spor eğitmenlerinin rehberliğinde adımlarını sağlık için attı. Yürüyüş boyunca dağıtılan pembe kurdeleler ve balonlar toplumsal duyarlılığın sembolü olarak taşıdı ve etkinliğe görsel bir güç kattı.
Yürüyüş esnasında ortaya çıkan görüntüler bir farkındalık hareketinin aynı zamanda umut dolu bir dayanışma mesajına dönüşebileceğini gösterdi. Katılımcılar arasında farklı yaş gruplarından kadınlar ve aileler yer aldı. Kimileri etkinliği sağlığına dikkat etmek için bir fırsat olarak görürken kimileri de bilinçlendirme çalışmalarına katkı sunmak amacıyla bu yürüyüşe katıldığını dile getirdi. Katılımcıların yüzlerindeki tebessüm ve taşıdıkları pembe semboller etkinliğin yalnızca fiziksel bir aktivite olmadığını; aynı zamanda bir moral ve birliktelik kaynağı olduğunu ortaya koydu.
Programın ikinci bölümünde Bezmialem Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yeliz Emine Ersoy’un konuşması etkinliğin eğitici yönünü pekiştirdi. Ersoy, erken tanının ve düzenli kontrollerin hayati önemine değinerek küçük adımların büyük sağlık kazanımları getirebileceğini vurguladı. Ayrıca sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin gündelik yaşamın ayrılmaz bir parçası olması gerektiğini belirtti. Katılımcılar bu bilgileri alanında uzman bir isimden dinlemenin güven verici olduğunu ifade etti.
“Pembe Yürüyüş” sadece bir spor etkinliği değil; aynı zamanda toplumsal bilinçlenme, kadınların dayanışması ve sağlıklı yaşam kültürünün güçlendirilmesi adına önemli bir adım oldu. Etkinlik sonunda katılımcılar birlikte atılan adımların sembolik anlamının çok daha derin olduğunu, bu tür buluşmaların toplumsal sorumluluğu güçlendirdiğini dile getirdi.
Fatih Belediyesi, kadınların ve ailelerin hayatına dokunan projeleriyle yalnızca bugünün ihtiyaçlarını değil, geleceğin sağlıklı toplumunu da inşa etmeyi hedefliyor. FitFatih projesi aracılığıyla gerçekleştirilen “Pembe Yürüyüş” de bu vizyonun önemli bir parçası olarak kayıtlara geçti. Belediyenin önümüzdeki dönemde benzer bilinçlendirme programlarını artırarak sürdüreceği ve toplumun farklı kesimlerini sağlık ve spor ekseninde buluşturacağı ifade ediliyor.


