Haberler
Kadın ve Aile Birimimizden Mübarek Ramazan'a Özel Cami ve Türbe Gezisi
Kadın ve Aile Birimimiz tarafından kadınlara özel düzenlenen cami ve türbe gezileri, Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte yaşamaya davet ediyor. Bu özel buluşmalarda İstanbul’un tarihî mekanlarında huzur dolu anlar paylaşılıyor.
19 Şubat 2026
Fatih Belediyesi Kadın ve Aile Birimimiz, Ramazan ayının ruhuna uygun olarak kadınlara yönelik cami ve türbe gezileri düzenleyerek vatandaşların bu mübarek ayı manevi bir atmosferde geçirmesine katkıda bulunuyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan program kapsamında katılımcılar İstanbul’un tarihî ve manevi açıdan önemli mekanlarını ziyaret ederek Ramazan’ın huzurunu hissediyor.
Gezi programı çerçevesinde Yuşa Hazretleri Türbesi, Büyük Çamlıca Camii, Aziz Mahmut Hüdai Hazretleri Türbesi ve Eyüp Sultan Camii gibi İstanbul’un en çok ziyaret edilen dinî mekanlarına gidiliyor. Katılımcılar bu kutsal mekanlarda ibadetlerini gerçekleştirirken dualar eşliğinde Ramazan’ın maneviyatını derinden yaşıyor.
Kadın ve Aile Birimimiz tarafından düzenlenen bu geziler, Ramazan’ın paylaşma ve birliktelik ruhuna da katkı sağlıyor. Kadınlar bir araya gelerek bu özel ayın anlamını birlikte idrak etme fırsatı buluyor. Gün boyunca süren ziyaretlerde sadece ibadet edilmekle kalınmıyor, aynı zamanda İstanbul’un tarihî ve kültürel mirası hakkında da bilgi ediniliyor.
Ramazan ayı boyunca devam edecek bu özel gezilerle vatandaşlar kutsal mekanlarda huzur bulurken, bu anlamlı organizasyon sayesinde manevi duygularını pekiştirme imkanı elde ediyor. Kadın ve Aile Birimimiz tarafından hayata geçirilen bu etkinlik, İstanbul’un tarihî dokusunu ve Ramazan’ın manevi atmosferini bir araya getiren önemli bir buluşma noktası olmaya devam ediyor.


