Haberler
Kaşıkçı Mustafa Efendi Çocuk Durağımızda Quilling Sanatıyla Renkli Tasarımlar
Kaşıkçı Mustafa Efendi Çocuk Durağımızda düzenlenen “Renkli Quilling Yolculuğu” etkinliğinde çocuklarımız, renkli kâğıt şeritlerini sanata dönüştürerek hayal güçlerini özgün tasarımlara yansıttı.
2 Ağustos 2026
Fatih Belediyesi Kütüphaneler Birimi, çocuklarımızı sanatla buluşturan etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Kaşıkçı Mustafa Efendi Çocuk Durağı’nda gerçekleştirilen “Renkli Quilling Yolculuğu” etkinliğinde minikler, kâğıt sanatının en zarif uygulamalarından biri olan quilling tekniğini deneyimleyerek birbirinden renkli ve özgün çalışmalar hazırladı.
Etkinlik boyunca çocuklarımız, ince kâğıt şeritlerini farklı kıvırma ve şekillendirme teknikleriyle bir araya getirerek çiçeklerden geometrik desenlere kadar pek çok yaratıcı kompozisyon oluşturdu. Her bir çalışma, çocuklarımızın hayal gücünü, estetik bakışını ve üretme heyecanını yansıtan özgün tasarımlara dönüştü.
Sabır, dikkat ve el-göz koordinasyonu gerektiren uygulamalar sayesinde ince motor becerilerini geliştiren çocuklarımız, sanatın üretim sürecini adım adım deneyimleme fırsatı buldu. Atölye boyunca hem bireysel çalışmalar gerçekleştiren hem de arkadaşlarıyla fikir alışverişinde bulunan minikler, paylaşmanın ve birlikte üretmenin değerini de yaşayarak öğrendi.
Renkli ve verimli geçen etkinliğin sonunda kendi emekleriyle hazırladıkları eserleri büyük bir mutlulukla tamamlayan çocuklarımız, ortaya çıkardıkları tasarımları unutulmaz bir hatıra olarak yanlarında götürdü. Kaşıkçı Mustafa Efendi Çocuk Durağı’nda düzenlenen “Renkli Quilling Yolculuğu”, çocuklarımızın sanatsal yaratıcılığını destekleyen, estetik bakış açısını geliştiren ve üretmenin mutluluğunu hissettiren keyifli bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti.


