-A A+

Silivrikapı Çocuk Kütüphanemizde “En Büyük Engel Sevgisizliktir” Programı Çocukları Ortak Bir Neşenin Etrafında Bir Araya Getirdi

Silivrikapı Çocuk Kütüphanemizde gerçekleşen “En Büyük Engel Sevgisizliktir” programı, özel gereksinimli çocuklarımızı, kütüphane üyelerini ve misafir okul gruplarını aynı çatı altında bir araya getirerek ritimden oyuna, üretimden paylaşıma uzanan keyifli bir gün yaşattı.

4 Aralık 2025
Silivrikapı Çocuk Kütüphanemizde “En Büyük Engel Sevgisizliktir” Programı Çocukları Ortak Bir Neşenin Etrafında Bir Araya Getirdi

Fatih Belediyesi’nin kapsayıcı, katılımcı ve çocuk dostu yaklaşımını yansıtan “En Büyük Engel Sevgisizliktir” programı, Silivrikapı Çocuk Kütüphanemizde geniş bir planlama ve işbirliğiyle gerçekleştirildi. Kütüphaneler Birimi öncülüğünde; Sosyal İşler Birimi ve Spor Birimi’nin desteğiyle hazırlanan program, özel gereksinimli çocuklarımız, kütüphane üyelerimiz ve ilçemiz okullarından gelen misafir öğrenci gruplarının bir arada yer aldığı güçlü bir etkileşim alanı sundu.

Program boyunca bir arada bulunmanın, üretmenin ve paylaşmanın farklı yönlerini hissettiren etkinlikler, günün temposunu zenginleştiren bir akışla ilerledi.

Ritim atölyesi ile başlayan buluşmada çocuklar, müziğin birleştirici gücüyle ortak bir ritim tuttu; tempo, uyum ve birlikte hareket etmenin neşesini deneyimledi. Eğitmenler eşliğinde yürütülen bu bölüm, çocukların hem enerjilerini ortaya koyduğu hem de birbirleriyle iletişim kurma becerilerini destekleyen önemli bir ara istasyonu oluşturdu.

Ardından düzenlenen fotoğraf çerçevesi atölyesinde çocuklar, kendi seçtikleri motifleri ve renkleri bir araya getirerek kişisel tasarımlar ortaya çıkardı. Her bir çerçeve, hem çocuğun hayal gücünü hem de programın ruhunu yansıtan özel bir üretime dönüştü. Küçük ellerle büyük emeğin birleştiği bu bölüm, katılımcıların yaratıcılıklarını paylaşmasına olanak sağladı.

Günün en hareketli duraklarından biri ise Halkla İlişkiler Ofisimizin Süperbüs eğlence alanı oldu. Dinamik oyunlar, interaktif etkinlikler ve yüz boyama uygulamalarıyla çocuklar keyifli anlar yaşadı. Süperbüs, yalnızca bir eğlence ortamı değil; farklı okullardan gelen öğrencilerin birbirini tanımasına zemin hazırlayan bir iletişim alanı niteliği taşıdı. Programın çeşitli noktalarında sunulan sürpriz ikramlar ise çocukların yüzünde ek bir tebessüm bıraktı.

Etkinlik boyunca gözlemlenen en belirgin unsur, farklı ihtiyaçları olan çocuklarımız ile yaşıtlarının aynı ortamda doğal şekilde etkileşime geçmesi, birlikte üretmesi ve aynı oyun halkasında yer alması oldu. Silivrikapı Çocuk Kütüphanesi, bu yönüyle kapsayıcı bir mekânın nasıl inşa edildiğini örnekleyen bir rol üstlendi.

“En Büyük Engel Sevgisizliktir” mesajını yalnızca bir slogan değil, günün tamamına yayılan bir yaklaşım olarak benimseyen program; sevginin, anlayışın ve dayanışmanın çocuklar aracılığıyla nasıl güçlü bir şekilde görünür olabileceğini gösterdi. Kütüphaneler Birimi’nin koordinasyonu ve belediyemizin tüm destekçi birimlerinin katkısıyla hazırlanan bu özel gün, çocuklara hem güvenli bir ortam hem de birlikte üretmenin sıcaklığını sundu.

Program, çocukların sosyal becerilerini geliştiren, farklılıklarla bir arada olmanın doğal zeminini oluşturan ve her bir katılımcıyı sürece dahil eden yapısıyla Silivrikapı Çocuk Kütüphanesi’nin toplumsal duyarlılık taşıyan çalışmalarının önemli bir parçası olarak tamamlandı.

Fabim Sanal Asistan FABİM Başvuru Formu FABİM Başvuru Formu
Fatih Belediyesi
NextSosial NextSosial Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin