-A A+

Silivrikapı Çocuk Kütüphanemizde Renkli Bir Gün: “Renkli Arı Tatile Çıktı” Kitabı Çocuklarımızla Buluştu

Fatih Belediyesi Kütüphaneler Birimi, çocuklarımızın kitapla kurduğu bağı güçlendirmeye devam ediyor. Silivrikapı Çocuk Kütüphanesi’nde Prof. Dr. Asiye Kakırman Yıldız’ın “Renkli Arı Tatile Çıktı” adlı kitabı, üç boyutlu etkinlikler ve imza günüyle çocuklarımızla buluştu.

12 Kasım 2025
Silivrikapı Çocuk Kütüphanemizde Renkli Bir Gün: “Renkli Arı Tatile Çıktı” Kitabı Çocuklarımızla Buluştu

Fatih Belediyesi Kütüphaneler Birimi’nin öncülüğünde, çocuklara okuma sevgisini kazandırmak ve kitapla geçirilen zamanı üretken bir buluşmaya dönüştürmek amacıyla düzenlenen etkinlikler tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Silivrikapı Çocuk Kütüphanesi, Prof. Dr. Asiye Kakırman Yıldız’ın kaleme aldığı Renkli Arı Tatile Çıktı adlı esere ev sahipliği yaptı. Renkli atmosferi, katılımcı etkinlikleri ve çocukların aktif rol aldığı programıyla kütüphane bir günlüğüne masalsı bir dünyaya dönüştü.

Üç boyutlu kitap okuma etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen programda çocuklar hikâyedeki karakterleri tanımanın yanı sıra kendi hayal dünyalarından ilham alarak üç boyutlu kartlar tasarladı. Etkinlik boyunca çocukların el emeğiyle şekillenen bu kartlar kitabın sayfalarından taşarak birer küçük sanat eserine dönüştü. Program süresince düzenlenen eğlenceli oyunlar ise çocuklara kitapla etkileşimin sadece okumakla sınırlı olmadığını, aynı zamanda üretmek, hayal etmek ve paylaşmak olduğunu hatırlattı.

Prof. Dr. Asiye Kakırman Yıldız, çocuklarla buluşmasında yazarlık yolculuğuna nasıl başladığını, bir hikâyenin nasıl doğduğunu ve çocuk edebiyatında anlatının nasıl bir sorumluluk taşıdığını samimi bir dille anlattı. Yıldız, çocuklara hitaben “Her kitabın içinde bir kapı vardır; o kapıdan içeri girerseniz hem dünyayı hem kendinizi keşfedersiniz,” diyerek okumayı bir keşif eylemi olarak tanımladı.

Programın sonunda gerçekleştirilen imza gününde yazar kitaplarını tek tek imzalayarak minik okurlara hediye etti. Çocuklar hem imzalı kitaplarını hem de kendi elleriyle hazırladıkları üç boyutlu kartları alarak etkinlikten yüzlerinde gülümseme, ellerinde ise emeğin ve öğrenmenin mutluluğuyla ayrıldılar.

Fatih Belediyesi Kütüphaneler Birimi, yıl boyunca düzenlediği tematik okuma günleri, yazar buluşmaları, etkinlikler ve çocuklara yönelik atölye çalışmalarıyla kütüphaneleri yaşayan, üreten ve paylaşan mekanlara dönüştürmeye devam ediyor. Bu etkinliklerle çocukların sadece okuma alışkanlığı kazanmaları değil, aynı zamanda düşünsel, duygusal ve sosyal olarak gelişmeleri de hedefleniyor.

Silivrikapı Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlenen Renkli Arı Tatile Çıktı etkinliği bu yaklaşımın en güzel örneklerinden biri oldu. Çocuklar bir yandan kitapla iç içe vakit geçirirken bir yandan da doğayı, dostluğu ve paylaşmayı konu alan hikâyeyle bağ kurdu. Program çocukların erken yaşta kitapla tanışmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyarken Fatih Belediyesi’nin “her çocuğa bir kitap, her kitaba bir çocuk” anlayışını da güçlendirdi.

Fatih Belediyesi Kütüphaneler Birimi, okuma kültürünü yalnızca kütüphaneler içinde değil, mahallelerde, okullarda ve yaşam merkezlerinde de yaygınlaştırarak her çocuğun hikâyelerle büyüdüğü bir Fatih hayalini adım adım gerçeğe dönüştürüyor. Silivrikapı Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlenen bu renkli etkinlik de o hayalin en sıcak, en samimi duraklarından biri olarak hafızalarda yerini aldı.

Fabim Sanal Asistan FABİM Başvuru Formu FABİM Başvuru Formu
Fatih Belediyesi
NextSosial NextSosial Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin