Haberler
Silivrikapı Çocuk Kütüphanesi'nde Miniklerimiz Kendi “Uyku Arkadaşlarını” Tasarladı
Silivrikapı Çocuk Kütüphanesi’nin renkli ortamında çocuklarımız kendi uyku arkadaşlarını hazırlayarak hoş bir üretim süreci yaşadı.
30 Kasım 2025
Fatih Belediyesi’nin çocuklara yönelik eğitim ve üretim temelli çalışmalarından biri olan “Uyku Arkadaşımı Hazırlıyorum” etkinliği, Silivrikapı Çocuk Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Programda çocuklar, tamamen kendi dokunuşlarıyla hazırlayacakları sevimli dolgu oyuncaklar için bir araya geldi.
Etkinlik, oyuncak tasarımının temel aşamalarının anlatılmasıyla başladı. Minikler önce kalp formundaki kalıpları dikkatle kumaşa yerleştirerek uyku arkadaşlarının ana hatlarını oluşturdu. Kırmızı kumaşlardan çıkan bu kalıplar daha sonra özenle kesildi ve içleri yumuşacık elyaflarla doldurularak dolgun bir forma kavuşturuldu.
Çocukların kendi hayal dünyalarını kattıkları aşamalardan biri de oyuncaklara kolların eklenmesi oldu. Böylece ortaya daha karakterli, sarılınca mutluluk veren küçük arkadaşlar çıktı. Son adımda ağız ve göz detayları eklendi; kimi gülümseyen, kimi şaşkın bir ifadeye sahip oyuncaklar, tamamen çocukların tercihleriyle şekillendi.
Silivrikapı Çocuk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen bu çalışma, çocukların hem ince motor becerilerini destekledi hem de üretmenin verdiği özgüveni pekiştiren keyifli bir buluşmaya dönüştü. Miniklerin el emeğiyle hazırladığı uyku arkadaşları, etkinliğe hem duygusal hem de yaratıcı bir anlam kattı.


