-A A+

Tarih Teknolojiyle Buluştu: Encümen Arşivi Dijital Ortama Aktarılıyor

23.9.2022

Hem şehirde hem de taşradaki taşınır/taşınmaz kültür varlıklarını belgeleyen Eski Eserler Koruma Kurulu’nun Encümen Arşivi, Fatih Belediyesi tarafından dijital ortama aktarılıyor.

Tarih Teknolojiyle Buluştu: Encümen Arşivi Dijital Ortama Aktarılıyor

1917 yılında temelleri atılan Eski Eserler Koruma Kurulu’nun, Osmanlıca adıyla Muhâfaza-i Âsâr-ı Atîka Encümen-i Dâimîsi’nin Encümen Arşivi, tarihi oluşturan hafızayı korumak, eski eserleri ve belgeleri muhafaza ederek gelecek nesillere aktarmak amacıyla Fatih Belediyesi tarafından tarandı. Yapılan taramalar sonucunda 71 bin 354 sayfadan oluşan toplam bin 789 adet arşiv dosyası dijital ortama aktarılıyor. Sekiz ay süren tarama sürecinin ardından dijital ortama aktarılan belgeler her belge için belirlenen kod, anıt adı, anıt türü ve yaklaşık 20 adet anahtar kelime ile sorgulanabilir hale getiriliyor. Bu sayede arşiv belgeleri tozlu raflardan kaldırılıp hem araştırmacıların ve vatandaşların istifadesine sunulacak hem de ülkemizin kültür mirası tarihine önemli ölçüde katkı sağlamış olacak.

Fatih Belediyesi'ni Arahttps://tk.emsal.com.tr/fatihb/ E-Bültene Abone OlE-BÜLTEN ÜYELİĞİ
Başkan Instagram Başkan Twitter Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web