-A A+

Vali Gül, İş İnsanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Türkan Şoray, KARINCA ve Shopsa'nın E-Ticaret Konferansında Kadınlarla Buluştu

İstanbul Valisi Davut Gül, iş insanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Shopsa Akademi Danışmanı Sevda Karaali, Fatih Belediyesi KARINCA ve Shopsa Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Dijital Pazarlama ve E-Ticaret Farkındalığı Konferansı”nda konuştu. Sanatçı Türkan Şoray, kadın emeğine destek çağrısında bulunarak ilk on katılımcıya belgelerini takdim etti.

1 Ekim 2026
Vali Gül, İş İnsanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Türkan Şoray, KARINCA ve Shopsa nın E-Ticaret Konferansında Kadınlarla Buluştu

Fatih Belediyesi, kadınların üretim becerilerini geliştirmelerine, kendi markalarını oluşturmalarına ve ekonomik hayata katılımlarını güçlendirmelerine katkı sağlayan eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda KARINCA El Emeği Eğitim Birimi ve Shopsa Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Dijital Pazarlama ve E-Ticaret Farkındalığı Konferansı”, Neslişah Sultan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Program, el emeğini dijital dünyanın sunduğu imkanlarla buluşturmak isteyen kadınları eğitim ve deneyim paylaşımı için bir araya getirdi.

Konferansa kendi markasını kuran, marka oluşturma hazırlığında olan ve el emeği ürünlerini e-ticaret üzerinden satışa sunmayı hedefleyen kadınlar katıldı. Katılımcıların dijital pazarlama ve e-ticaret alanındaki bilgi ve farkındalıklarını artırmayı amaçlayan buluşmada, kadınların ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırma hedefleri öne çıktı. Programla, el emeği ürünlerin dijital ortamda tanıtılması ve satışa sunulması konusunda katılımcıların yeni imkanları değerlendirmelerine katkı sağlanması hedeflendi.

KARINCA El Emeği Eğitim Birimi’nin üretime dayalı eğitim çalışmalarını tamamlayan konferans, kadınların ürünlerini bir markanın parçası olarak değerlendirmelerine ve dijital pazarlara açılma hedeflerini geliştirmelerine yönelik bir öğrenme ortamı sundu. Kendi işini kurmak veya mevcut üretimini satışa dönüştürmek isteyen kadınların bir araya gelmesi, farklı aşamalardaki girişim hedeflerinin aynı programda buluşmasını sağladı.

Programda İstanbul Valisi Davut Gül, Demet Sabancı Çetindoğan ve Shopsa Akademi Danışmanı Sevda Karaali konuşmalar yaptı. Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çepni ile Halk Eğitim Müdürü Selam Karataş da konferansta yer aldı. Eğitim ve deneyim paylaşımı etrafında şekillenen buluşma, kadınların üretimlerini geliştirme ve emeklerini ekonomik değere dönüştürme çabalarını desteklemek amacıyla gerçekleştirildi.

Neslişah Sultan Kültür Merkezi’nin fuaye alanında ise KARINCA El Emeği Eğitim Birimi kursiyerlerinin ürettiği ve satışa sunduğu ürünlerden oluşan özel bir sergi alanı hazırlandı. Kursiyerlerin çalışmalarını ziyaretçilerle buluşturan sergi, eğitimlerde edinilen becerilerin üretime yansımasını görünür kıldı. Kadınların ürünlerini doğrudan tanıtma fırsatı bulduğu alan, konferansta ele alınan üretim ve satış hedeflerine somut örneklerle eşlik etti.

Eğitimin sonunda programa katılan Türkan Şoray, kadınlarla bir araya gelerek motivasyon konuşması yaptı. El emeğinin taşıdığı değere dikkat çeken Şoray, kadınların ortaya koyduğu ürünlerin ve üretim çabalarının desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Katılımcıları emeklerinden dolayı tebrik eden Şoray, üretmeye ve kendilerini geliştirmeye yönelik çabalarını takdir etti.

Türkan Şoray, konuşmasının ardından ilk on katılımcıya katılım belgelerini takdim etti. Belge takdiminin ardından katılımcılarla toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. Diğer katılımcıların belgeleri de program sunucusu ve eğitmen tarafından verildi.

Kadınların ürünlerini sergilediği, dijital pazarlama ve e-ticaret konusunda bilgi edindiği konferans, el emeğini daha geniş pazarlara ulaştırma hedeflerine katkı sundu. Fatih Belediyesi KARINCA El Emeği Eğitim Birimi ve Shopsa Akademi iş birliğiyle gerçekleştirilen program, kadınların kendi markalarını oluşturma ve ürünlerini dijital ortamda satışa sunma yolunda ihtiyaç duydukları farkındalığı geliştirmeyi amaçlayan bir buluşma olarak tamamlandı.

Fabim Sanal Asistan FABİM Başvuru Formu FABİM Başvuru Formu
Fatih Belediyesi Dijital Asistan
Next Sosyal NextSosial Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web Başkan'a Yaz Başkan'a Yaz

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin