Haberler
Yedikule Bahçe'de Minik Çiftçilerimiz İlk Tohumlarını Toprakla Buluşturuyor
Yedikule Bahçe’de düzenlenen Minik Çiftçiler Bahçede etkinliği kapsamında gerçekleştirilen “Babam ile Tohum Ekiyorum” çalışması, çocuklarımızın doğayla iç içe vakit geçirerek tarımın temel adımlarını öğrenmelerine olanak tanıyor.
19 Nisan 2026
Yedikule Bahçe, çocuklara yönelik düzenlediği etkinliklerle dikkat çekiyor. Gerçekleştirilen Minik Çiftçiler Bahçede etkinliği kapsamında “Babam ile Tohum Ekiyorum” çalışması ile çocuklar ve babaları tohum ekme deneyimi yaşayarak tarımın temel adımlarını öğrenme fırsatı buldu.
Etkinlikte çocuklara tohum ekiminin yanı sıra bitkilerin büyüme süreçleri hakkında da bilgiler verildi. Toprağın hazırlanmasından tohumların ekilmesine ve sulama tekniklerine kadar birçok konuda uygulamalı çalışmalar sunuldu. Bu sayede çocuklar doğayla iç içe vakit geçirirken tarımın önemini kavradı.
Yedikule Bahçe, şehir yaşamının yoğun temposundan uzaklaşmak ve doğayla bağ kurmak isteyen aileler için uygun bir ortam sunuyor. Düzenlenen çalışmalarla hem çocukların hem de yetişkinlerin doğa bilincinin artırılması hedefleniyor; bahçe, farklı içeriklerle ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor.
Etkinliğe katılan aileler, çocuklarının toprakla buluşmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek bu tür çalışmaların devam etmesini temenni etti. Yedikule Bahçe yetkilileri ise benzer etkinliklerin artarak süreceğini ve daha fazla çocuğun doğayla tanışmasına imkân sağlanacağını ifade etti.
Yedikule Bahçe’de düzenlenen bu tür etkinlikler, çocukların doğa sevgisi kazanmasına ve tarımın önemini kavramasına katkı sağlarken, ailelerin birlikte zaman geçirmesine de imkân tanıyor.


