-A A+

Arpa Emini Çeşmesi Restore Ediliyor

10.9.2021

Kültürel mirasına sahip çıkmaya devam eden Fatih Belediyesi, ilçede tarihi çeşmelerin restore edilerek geleceğe kazandırılması adına sürdürdüğü çalışmalar çerçevesinde Arpa Emini Çeşmesi restorasyonuna başladı.

Arpa Emini Çeşmesi Restore Ediliyor

Üç medeniyete ev sahipliği yapan Fatih’te, çeşmelerin gün yüzüne çıkarılması ve eski işlevlerinin yeniden kazandırılmasına yönelik kapsamlı bir çalışma başlatılmıştı. Fatih Belediyesi Kültürel Miras Müdürlüğü, ilçedeki tüm çeşmeleri adım adım tespit ederek, bir envanter oluşturdu. Şimdi de o tarihi çeşmeler birer birer projelendirilerek restorasyonları, bakım ve onarımları gerçekleştiriliyor. Konuyla ilgili bilgi veren Fatih Belediyesi Kültürel Miras Müdürü Sümeyye Meryem Arslan, “Çeşmelerimizin hepsi bize birer yadigâr. Çeşmelerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için bazılarında basit bakım ve onarımlar yaparken, bazılarını ise daha kapsamlı müdahale gerektiğinden projelendirip restore ediyoruz. Arpa Emini Çeşmesi de bu çalışmalarımızdan biri. Çeşmemizin en kısa sürede suyuna kavuşması için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” dedi.

Fatih Belediyesi'ni Arahttps://tk.emsal.com.tr/fatihb/ E-Bültene Abone OlE-BÜLTEN ÜYELİĞİ
Başkan Instagram Başkan Twitter Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web