Haberler
Başkan Turan, LASİAD Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca ve Yönetimiyle Laleli'nin Tekstil ve İhracat Potansiyelini Değerlendirdi
Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Laleli’nin moda ve tekstildeki öncü rolüne dikkat çekerek LASİAD yönetimiyle bir araya geldi. Bölgenin ihracattaki stratejik konumunu vurgulayan Başkan Turan, iş dünyasıyla güçlü iletişimin önemini ifade etti.
27 Kasım 2025
Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Laleli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (LASİAD) Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek bölgenin ekonomik yapısı ve sektörel gelişimi üzerine kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Toplantıda, Laleli’nin yıllardır Türkiye’nin tekstil ve hazır giyim ihracatının nabzını tutan en dinamik merkezlerden biri olduğu, dünya pazarlarıyla kurduğu güçlü bağlantılar sayesinde ülke ekonomisine istikrarlı katkılar sunduğu belirtildi.
Başkan Turan, Laleli’nin yalnızca ticaret hacmiyle değil; yenilikçi tasarım anlayışı, üretim kapasitesi, uluslararası müşteri ağı ve hızla dönüşen moda trendlerine uyumu sayesinde İstanbul ekonomisinde özel bir yere sahip olduğunu ifade etti. Bu güçlü yapının, hem mikro ölçekte esnafın hem de makro ölçekte sanayici ve ihracatçının ortak çabasıyla şekillendiğini vurguladı.
Görüşmede ayrıca, belediye ile iş dünyası arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, bölgenin ticari altyapısını güçlendirecek adımlar, turist ve alıcıların Laleli’de daha konforlu hareket edebilmesi için planlanan çalışmalar ve Laleli’nin marka değerini artıracak yeni stratejiler ele alındı.
Başkan Turan, LASİAD Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca ve yönetim kurulu üyelerine misafirperverlikleri için teşekkür ederek, Laleli’nin gelişimine katkı sunan tüm çalışmalarda kendilerine kolaylıklar diledi. Ziyaretin, bölgenin üretim, ticaret ve ihracat potansiyelini daha ileri taşıyacak yeni iş birliklerine zemin hazırlaması bekleniyor.


