-A A+

TYB Ödülleri Yedikule Hisarı'nda Sahiplerini Buldu

Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) 2021 yılının 'Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları' ödülleri, Yedikule Hisarı'ndaki törende sahiplerini buldu.

28 Mayıs 2022
TYB Ödülleri Yedikule Hisarı nda Sahiplerini Buldu

41 yıldır gelenekselleşen TYB ödülleri, Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde Yedikule Hisarı’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. 29 farklı kategoride 31 kişi ve kuruma ödül verilen törende konuşan ev sahibi Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “TYB gibi Türkiye'nin köklü kültür kurumlarından birini Fatih'te ağırlamaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Fatih, birçok sanatçıya ilham veren ve sanatçılar için önemli bir yer. Ödül alan tüm kişi ve kurumları tebrik ediyorum” dedi. Ödül töreninde konuşan TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, 41. kez verilen bu ödülleri yılın yazarlarını, fikir adamları ve sanatçılarının değerlendirilmesi olarak gördüğünü söyledi. Doğan, 1200'den fazla yazar, fikir adamı ve sanatçının bu ödülü yıllar içinde aldığına dikkati çekerek, "Edebiyatın ve sanatın her alanında bu değerlendirme sonucunda ödül almış ülkemizin çok seçkin şahsiyetleri var. Hem en eski hem de en köklü olması hasebiyle de ödül doğuran bir ödül sistemi olduğu görüşündeyim" dedi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin