Sol Menüler

T.C. Fatih Belediyesi

-A A+

Zeyrek Akademi Sinema Bölümü Jüri ve Eğitmenler

BURCU SALİHOĞLU - OYUNCULUK AKADEMİK KADRO/SEÇİCİ KURUL

Trabzon’da doğdu. A.Ü. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana sanat Dalı'ndan mezun oldu. Kötü Çocuk, 72. Koğuş, İlkbahar Sonbahar, İncir Çekirdeği, Abdülhamit Düşerken adlı sinema filmlerinde ve Aşk ve Gurur, Hayat Yolunda, Huzur Sokağı, Keşanlı Ali Destanı, Kınalı Kuzular, Melekler Adası, Hayat Bağları, Deli Yürek gibi dizilerde önemli roller oynadı. Ödenekli tiyatrolarda oyunculuk ve bazı özel tiyatrolarda yönetmenlik yaptı. Tüm bunların yanında halen oyuncu koçu ve oyuncu eğitmenliği yapmakta çeşitli eğitim kurumlarında kamera önü oyunculuk dersleri vermektedir.

DİDEM ŞAHİN - YÖNETMENLİK AKADEMİK KADRO/SEÇİCİ KURUL

Dîdem Şahin; Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, RadyoTV ve Sinema Bölümü’nden mezun oldu. İngiltere'de bulunan Birkbeck Üniversitesi’nde senaryo eğitimi aldı. Daha sonra British Council Bursu ile yüksek lisansını Belgesel Film Yapımı ve Yönetimi üzerine Londra’daki Brunel Üniversitesi’nde tamamladı. 'Beyrut'a gittiğimi anneme söylemeyin' (2007) SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) tarafından En İyi Türk Belgesel Filmi seçildi. 'Benim Ali Sami Yen'im' Belgeseli (2011) 1. Uluslararası Spor Filmleri Festivali TV Kategorisinde 1. oldu. Çekimleri Moğolistan, Irak ve Türkiye'de gerçekleşen, Türkmenlerin tarihini anlattığı 'Men Türkmenem Men Begem' Tarihi Drama-Belgeselini 2018'de tamamladı. Belgesel Türk Dünyası Belgesel Film Festivalinde En İyi İkinci Belgesel ödülünü aldı. 2016'dan beri Cannes Medya ve TV Ödülleri Jürisinde yer alan Didem Şahin'in Antalya Film Foruma seçilen belgeseli 'ACI VE TATLI' ilk uzun metraj sinema belgesel projesidir.

EDA TEZCAN - SENARYO AKADEMİK KADRO/SEÇİCİ KURUL

İzmir doğumludur. Yazı çalışmalarına 1997-1998 yılları arasında özel bir radyoda reklam metin yazarlığı ile başladı. 1998′den 2006′ya kadar çalışmalarını amatör olarak sürdürdü. 2007 yılında TRT Radyolarının açmış olduğu “80. Yıl Radyo Oyunları” Yarışması için yazmış olduğu “Selanik’ten Buca’ya” isimli oyunuyla Arkası Yarın dalında ödüle layık görüldü. Bu oyun TRT İzmir radyosu tarafından çekilerek 2007 Ekim ayında yayımlandı. 2008 yılında kurmuş oldukları “Uçuk Fikirler Ofisi” isimli yazı grubunda senarist olarak çalışmaya başladı. Dizi, sinema filmi, reklam alanlarında senaristlik yapmaktadır. TRT Çocuk kanalında yayınlanan “Bilgin Köpek” isimli çizgi dizi ile başlayan yazma macerası, önce TRT’de ardından da özel kanallarda senarist olarak sürmektedir. 2015 yılında yayımlanan “Kız Kulesi’nden Galata’ya Mektuplar” ve 2016 yılında yayımlanan “Masumiyet Daima” adlı iki kitabı vardır.

ELİF EDA KARAGÖZ-SENARYO AKADEMİK KADRO/SEÇİCİ KURUL

1981 yılında istanbul’da doğan Elif Eda Karagöz İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde psikoloji ve sosyoloji eğitimini tamamladıktan sonra Boğaziçi üniversitesi bilişsel psikoloji alanında yüksek lisans yaptı. Lisans ve yüksek lisans hayatı boyunca çeşitli ulusal radyolarda program hazırlayıp sundu, radyo tiyatroları, hikaye ve kitap eleştirileri yazdı. 2010 yılında New york üniversitesi tisch guzel sanatlar okulunda sinema alanInda Guzel sanatlar yuksek lisansi yapmaya basladi. İki uzun metraj film yazdi. 10 kisa film ve belgesel yazdi ve yönetti. Halen kısa ve uzun metraj film çalışmaları devam etmekte ve Lacivert dergisinde sinema yazıları yazmaktadır.

EYLEM KAFTAN - GENEL KOORDİNATÖR/SEÇİÇİ KURUL

Eylem Kaftan Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünde okudu. Kanada’da York Üniversitesi’nde Sinema ve TV yüksek lisansı yaptı. Çeşitli TV kanallarına ve film kuruluşlarına (TeleQuebec, VisionTV, National Film Board of Canada) çeşitli belgeseller ve programlar yaptı. Bu belgesellerden “Vendetta Song” 2005 yılında Kanada’nın pek çok festivalinden önemli ödüllerle döndü. Cezayirli mülteciler ile ilgili yaptığı film “Bledi, This is Our Home” TeleQuebec kanalında gösterildi. Al Jazeera Türk Kanalı için yaptığı filmlerden Türk futbolunun ruhunu arayan, “Aşk ve Ceza Sahası”, Sırp bir generalin Saraybosna aşkını anlatan,“Sarajevo My Love” ve İstanbul’da yaşayan dört görme engellinin dünyasını anlatan, “Seeing isn’t Everything” Al Jazeera English ve World kanallarında gösterildi. TRT belgesel kanalına şehirli çiftçiler üzerine “Biçiftlik” isimli 13 bölümlük program dizisinde yönetmen ve sunucu olarak çalıştı. Al Jazeera World için hazırladığı “Massacre in Rabia” Mısır’daki Rabia olayları esnasında Rabia hastanesinde gerçekleşen Mısır tarihinin en kanlı katliamını anlatıyor. Kovan isimli ilk sinema filmi Kovan 2019’un ses getiren filmlerinden olmuş, En İyi Yönetmen dahil, pek çok uluslararası festivalden önemli ödüllerle dönmüştür.

GÖKDEMİR İHSAN - SENARYO AKADEMİK KADRO/SEÇİCİ KURUL

1972 yılında İstanbul’da doğdu. Karşılaştırmalı edebiyat, felsefe ve toplumsal düşünce alanlarında eğitim gördü. Deneysel edebiyat alanında kurmaca eserler veren yazar, edebiyat ve estetik teorisi alanlarında çalışıyor ve anlatının binlerce yıldır değişmeyen örüntülerinin işlendiği “Hikâyenin Hikâyesi” başlıklı bir ders anlatıyor.Tiyatro toplulukları için oyun müzikleri besteledi, koral düzenlemeler yaptı ve yönetti. Bir dönem blues ve caz partileri yazdı; son zamanlarda ise tekke musikisi janrında eserler veriyor.Uzun bir dönem boyunca reklamcılık ve medya sektörleri için ticari grafik eserler üreten yazar bugünlerde Japon usulü baskı-resimle uğraşıyor. Katakofti: Sekizli Muamma Hikâye adlı kitabını 2009 yılında Simurg Yayınları, Kurmaca Alıştırmaları adlı kitabını ise 2010 yılında Sel Yayıncılık yayımladı. Hikâye kitaplarının yeni baskıları Dergâh Yayınları tarafından yapılıyor. Dil ve İdea: Platoncu Muhayyel Bir Dil Felsefesine Giriş adlı kitabı 2018 yılında Külliyat Yayınları tarafından, Modern Kahramanın Düşüşü adlı kitabı ise 2019 yılında İnsan yayınları tarafından yayımlandı.

HÜLYA AYDIN - OYUNCULUK AKADEMİK KADRO/SEÇİCİ KURUL

Hülya Aydın, 26 Nisan 1975 yılında Ankara’da dünyaya geldi. 1996 yılında burslu olarak Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’ne girdi. 2001 yılında mezuniyetinin ardından Ankara Devlet Tiyatroları’nda birçok oyunda rol aldı. 2007 yılında İstanbul’a taşınan oyuncu, Tiyatro Oyunevi (Mahir Günşiray), Levent Kırca Tiyatrosu, Tiyatro Oyun Kutusu gibi pek çok toplulukla sahneye çıktı. Tiyatro Oyun Kutusu bünyesinde sahnelenen oyunla “Yeni Tiyatro Dergisi 5. Emek ve Başarı Ödülleri”nde “En İyi Komedi Kadın Oyuncu” dalında aday oldu Ekol Drama Sanatevi’nde; Yaratıcı Drama Eğitimi ve Kamera Önü Oyunculuk bölümlerinde eğitmen olarak çocuklarla birebir çalışmalar sürdüren Hülya Aydın, kurucusu olduğu “Elim Sende Kukla Tiyatrosu”nda kurucu, oyun yazarı, oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı ve yine çocuklar için kaleme aldığı “Ötmeyi Bilmeyen Horoz” adlı oyunu İstanbul Şehir Tiyatroları repertuarına girdi. Tiyatro, sinema ve televizyon çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdüren oyuncu, Aşkın Bedeli (2004-2016), Sevda Kuşun Kandında - TRT 1 (2016-2017), Bozkır (2019) gibi uzun soluklu televizyon dizilerinde rol aldı. Zor Yıllar (2017) ve Oflu Hoca Trakya (2017) isimli sinema filmlerinde rol alan Hülya Aydın, hâlen “Mucize Doktor” dizisinde rol almaktadır.

MAHMUT FAZIL COŞKUN -YÖNETMENLİK AKADEMİK KADRO

Mahmut Fazıl, 1973 yılında Yozgat'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik bölümünden mezun olduktan sonra Los Angeles'taki California Üniversitesi'nde (UCLA) Sinema, Tv, Dijital Medya bölümünü bitirdi. Burada üç kısa film çekti. Lighthouse (Deniz Feneri) ile UCLA’da Knightly Hours ödülünü aldı. Aliya (2002), Yaşamak- Cahit Zarifoğlu (2004) gibi belgesellerin ardından ilk uzun metraj filmi Uzak İhtimal'i 2009 yılında çekti. Bu film ile İstanbul Film Festivali ve Adana Altın Koza Film Festivali’nden En İyi Yönetmen ödüllerini aldı. Ardından senaryosunu Tarık Tufan ile birlikte yazdığı Yozgat Blues (2013) filminin yönetmenliğini üstlendi. 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde Yozgat Blues ile En İyi Yönetmen Ödülü’nü bir kez daha aldı. Ayrıca film, bu festivalde En iyi Senaryo dâhil olmak üzere altı ödül birden aldı. Son filmi Anons Venedik film festivali dahil pek çok festivalden ödülle döndü.

MUSTAFA KARA - YÖNETMENLİK AKADEMİK KADRO

Yönetmen, Senarist Mustafa Kara Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema bölümü mezunudur.Bugüne kadar Kanlı Pınar, Villa, Dönüş, Tuzak, İlk Göz Ağrısı, Susuzluk, Öteki Oğul, Suç Dosyası, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Büyük Oyun ve Kolpaçino Bir Şehir Efsanesi gibi bir çok sinema filminde yardımcı yönetmen olarak görev almıştır.Mahya, Umut Adası, Kalandar Soğuğu ve Psişik isimli filmlerde ise yönetmen koltuğuna oturan Mustafa Kara aslen Trabzon’ludur. Kalandar Soğuğu adlı sinema filmini çocukluk yıllarında köyde tanıdığı maden arayan bir kişiden esinlenerek yazmış ve bu film ile Antalya Altın Portakal Film Festivali, Tokyo, Kerala, Haifa, Hamburg ve İstanbul Film Festivalinde ödüller kazanmıştır.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin