-A A+

Tarihi Kentler Birliği'nden Fatih Belediyesi'ne Süreklilik Ödülü

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Fatih Belediyesi’ne “Süreklilik Ödülü” verildi.

1 Ekim 2022
Tarihi Kentler Birliği nden Fatih Belediyesi ne Süreklilik Ödülü

Türkiye'de kültürel miras bilincini korumak amacıyla faaliyet gösteren Tarihi Kentler Birliği’nin 2’nci Olağan Meclis Toplantısı ve bu yıl birliğin kurulmasını sağlayan Prof. Dr. Metin Sözen’in adına verilen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’na Fatih Belediyesi ev sahipliği yaptı. Törende Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Hayrettin Güngör, ev sahibi Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın yanı sıra belediye başkanları, meclis üyeleri ve yerel yönetimlerden temsilciler yer aldı. Bu yıl 21’incisinin Fatih Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlendiği ve 7 Proje, 7 Uygulama, 8 Süreklilik ve 9 Başarı ödülünün sahiplerini bulduğu yarışmaya 34 üye belediye 67 proje ile katıldı. 2001 yılından bu yana düzenlenen Koruma Özendirme Yarışması, TKB üyesi belediyelerin “kimlikli kent” kavramını güçlendirmesini, kentin hafıza mekânlarını geleceğe taşınmasını, atıl durumdaki yapıları restore ederek yeniden işlevlendirmesini ve yaşayan canlı odaklara, kamusal alanlara dönüştürmesini destekliyor, teşvik ediyor. Yarışmada Fatih Belediyesi “Tarihi Çeşmelerin Proje, Uygulama ve Basit Bakım Onarım Çalışmaları; Zeyrek Dünya Miras Alanı ve Çevresinde Bulunan Sivil Mimarlık Örneği Yapıların Basit Bakım Onarım Çalışmaları” ile Süreklilik Ödülü almaya hak kazandı.

“BAŞKAN TURAN: ÖDÜLÜ KIYMETLİ BULUYORUZ”

Başkan Mehmet Ergün Turan ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Yapılan bu toplantılar ortak aklın ortaya çıkmasına, şehirlerimiz için de gelip geçici değil, basiretli adımlar atılmasına vesile oluyor. Buluşmamızın bizzat benim için de önemi; Tarihi Kentler Birliği Fatih Belediyesi’ni Süreklilik Ödülü’ne layık gördüler. Ben ve arkadaşlarım böyle bir ödülü kazanmayı kıymetli buluyoruz. Bundan dolayı hassaten şükranlarımı sunuyorum” dedi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin